Haberler

Metrobüs

Tarih: 26 Ekim 2007 Kaynak: Birgün
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik sorununu çözmek için, Küçükçekmece-Topkapı arasında metrobüs hattında seferler başladı. Saatte 60 kilometre hız yapabilen metrobüsler 230 yolcu kapasiteli. Çevre dostu olan metrobüsler 3 otobüse bedel hizmet verecek. Personel, işletme ve yakıtta ayda 20 milyar YTL tasarruf sağlayacak.

Hani Sosyal Uyum?
Akıllı teknoloji desteği ile çalışan ve uçaklarda yön bulmayı sağlayan 'flight directory' benzeri bir bilgisayarla önceden belirlenmiş sanal yörüngede hareket eden metrobüs, güzergâh üzerine çakılan mıknatıslı çubuklar ile kendini sürekli denetliyor. Ancak İstanbul'da henüz bu teknik çalışmalar tamamlanmadığı için araçlar şoförler tarafından kullanılacak. 6 ay sonra bu sistemin tamamlanmasıyla metrobüsler şoförsüz hizmet vermeye başlayacak. İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, sinyalizasyonun Ekim ayında tamamlanacağını, yolcuların duraklara ulaşması için üst yapıdaki noksanlıkların da en kısa sürede giderileceğini bildirdi.

Bu noktada merak konusu olan ve soru ile zihnimizde hayat bulan durum şudur; Sinyalizasyon sistemi ile çalışacak olan metrobüsler, vatandaşa ne kadar uyumlu? Öyle ki yıllardır seyahat durumunda İETT şoförlerine küfreden, tartaklayan ve bazen dövmeye kalkışan, döven, döverek stres atan vatandaş ne olacak? Büyükşehir vatandaşın psikolojisini düşündü mü hiç? Bu millet şoförsüz araca biner mi? Kendini güvende hisseder mi? Memlekete metrobüsü getirenlere sorarım, nerede sosyal uyum?
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.