Haberler

Türkiye ArcelorMittal'in açık hedefi, 'inşaata da geliriz'

Tarih: 30 Kasım 2007 Kaynak: Referans
Çelik devi ArcelorMittal, Türk inşaat sektöründeki fırsatları gözüne kestirdi. ArcelorMittal Yönetim Kurulu Üyesi ve Çelik Çözümler ve Hizmetlerden Sorumlu Başkanı Gonzalo Urquijo, Türkiye'nin inşaat alanında büyümek için çok iyi bir piyasa olduğunu belirterek kendilerinin de bu gelişen inşaat sektöründe önemli bir oyuncu olmak istediklerini söyledi. Urquijo, 15 yıldır bulundukları Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu, mevcut faaliyetlerini daha da genişletmeyi istediklerini ifade etti.

ArcelorMittal'in, çelik sektöründe 5 tesisle faaliyet gösteren Rozak Demir Profil Ticaret ve Sanayi'nin yüzde 51 hissesini satın alması işleminin tamamlanmasının ardından dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Urquijo, kısa süre önce 500 milyon dolardan fazla yatırımla 4.5 milyon tonluk üretime sahip bir haddehane yapılacağını duyurduklarını hatırlattı. Urquijo, “Buna ilaveten fırsatlar da var ve bu fırsatları da gözden geçireceğiz” dedi.

Hedef Rozak'la genişlemek
ArcelorMittal Çelik Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Darmayan da Rozak'la yapılan ortaklık çerçevesinde bir genişleme hedefleri bulunduğunu belirtti.

özellikle gelişmekte olan pazarlarda lider olmak istediklerini ifade eden Darmayan, “Türkiye bizim için açık seçik bir hedef ve zaten biz bu ülkede inşaatta çelik kullanılması promosyonunda çalışıyoruz. Ama burada daha ileri gitmek istiyoruz. Türkiye'den Hazar ve Akdeniz Bölgesi'ne daha da açılmayı planlıyoruz. Bunu Rozak'la ortaklığımızla gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan ArcelorMittal Dağıtım Türkiye ve Rozak Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Zakuta ise “Rozak’ın şu anda 600 bin ton civarında olan üretimi, 2008-2010 yılları arasında 1 milyon tona çıkarılacak. Sadece Türkiye için değil, komşu ülkeler için de mal tedariki yapacağız” diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.