Haberler

Güvenpark'ta neler oluyor?

Tarih: 30 Kasım 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Serkan Pınarcı
Güvenpark'ta aydınlatma direklerinin yaklaşık bir ay önce sökülmesiyle birlikte akşamları güvenlik sorunu ortaya çıkarken, yurttaşlar da parkın içinden geçmeye çekindiklerini ifade ediyorlar. Güvenpark'ın yanında bulunan dolmuş ve otobüs duraklarına ulaşmak isteyen Ankaralılar, parkı kullanmak zorunda kalırken son günlerde parkın içinde çok sayıda tinerciyle karşılaştıklarını belirtiyorlar. Ankara Anakent Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı mühendisleri, yurttaşların korkmakta haklı olduklarını, sorunun aydınlatma sisteminin yenilenmesinden kaynaklandığını dile getirdiler. Aydınlatma için Almanya'dan parça bellediklerini belirten yetkililer, " Çok işlek bir park. Bir an önce tamamlanmasını biz de istiyoruz" dediler. Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, Güvenpark'ta yaşananları, hizmet alımlarının özelleştirilmesinin sonucu olarak gördüğünü belirtti. En ufak bir şeyde özelleştirme mantığıyla hareket edildiğini vurgulayan Kolçak, "Belediyenin her şeyden elini eteğini çekmesinin sonucunda kamu denetimi ortadan kalkıyor. Bunun en iyi örneği Güvenpark'ta yaşananlardır" dedi. Güvenpark'ın taşeronlara verilmeden önceki haliyle şimdiki halinin arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Kolçak, "Güvenpark Kızılay'ın en önemli alanlarından biri. Buna karşın belediye parkı umursamıyor. Bakımsızlıktan park perişan halde. Belediye, parkla ilgili hiç iyi şeyler düşünmüyor" dedi. Özelleştirme ihalelerini Anakent Belediyesi'ne bağlı Alfa şirketinin aldığını onun da taşeron firmalara ihale ettiğini iddia eden Kolçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelleştirme ihaleleriyle kamusal denetim tamamen ortadan kalkmıştır. Özelleştirme zaten özünde yanlış olan bir uygulamadır. Bunu bir de her alanda uygulamaya kalkarsanız karşınıza Güvenpark'taki gibi bir tablo çıkar. Belediye kentin en seçkin alanlarını kendi denetiminde tutmazsa, halkın malını halkın yararına kullanmazsa mağduriyetler doğar. Güvenpark'ta yapılan alışageldiğimiz Melih Gökçek uygulamalarından biri. Amaç ezelden beridir gündemde olan, Güvenpark'a yeraltı çarşısı yapılması planıdır. Bunun yanı sıra yan taraftaki dolmuşları da Güvenpark'ın altına yaptıracağı otoparka almak istiyor. Halkın olumsuzlukları kanıksamasını sağlayarak dönüşümü meşrulaştırmaya çalışıyor. Rantsal dönüşümün yolunu açıyorlar. Kentliler de bu konuya duyarsız kalmaya başladı. Bu çöküntü Gökçek'in projesi. Güvenpark koruma kuruluna bağlı. Yani SİT alanı. Parkın vasfını elinden alacaklar."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.