Haberler

Mecidiyeköy'ün yıldızı mı düşüyor?

Tarih: 3 Ocak 2008 Kaynak: Vatan
İstanbul’un en gözde semtlerinden Mecidiyeköy'e ilgi yavaş yavaş azalıyor. Peki, tahtını hangi semte kaptırıyor? İşte o araştırma...

Aylık ekonomi dergisi Platin, ocak ayı sayısında bir zamanlar şirketlerin en çok tercih ettiği semtlerden olan Mecidiyeköy’ün artık yavaş yavaş terk edildiği gerçeğini ortaya koydu.

Bir zamanların kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerinden olan, son yıllarda büyük bir değişim geçiren Ümraniye ise şirketlerin genel merkezlerini bir mıknatıs gibi kendine çekiyor.

Casper, IKEA’ye Komşu
Mecidiyeköy’ü terk eden şirketlerden biri Casper... Bu yıl Ümraniye’deki 35 bin metrekarelik alanda kurulu Casper Plaza’ya taşınan şirket, üç farklı lokasyonda bulunan genel merkez, üretim ve lojistik birimlerini tek bir çatı altında topladı. Bu plazada ayrıca Logosoft, Lafarge Çimento ve Renault Mais şirketlerinin genel merkez ofisleri de bulunuyor. Casper Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım, “Üretim kapasitemizi artırma kararı aldığımızda tüm birimleri bir araya getireceğimiz modern bir tesis kurmak için kapsamlı bir yer araştırması yaptık. İhtiyaçlarımıza cevap verecek olan yeri de Ümraniye’de bulduk” diyor. Ümraniye’nin şirketin lojistik ihtiyaçlarına çok uygun bir konumda olduğunun altını çizen Yıldırım, “Ümraniye ve çevresinin hızlı gelişen bir bölge olduğunu gördüğümüz için uygun yeri bulduğumuzda hiç tereddüt etmedik” diyor. Merkezi konumu, ulaşım kolaylığı ve henüz çok kalabalık olmaması nedeniyle şirketlerin artık Anadolu yakasını tercih ettiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam ediyor:

Mecidiyeköy Kalabalık
“Avrupa yakasında Mecidiyeköy, Levent ve Maslak gibi bölgeler artık çok kalabalıklaştığı için şirketler bu bölgelerde ciddi zorluklar yaşıyor. Anadolu yakası daha düzenli ve daha sakin olması nedeniyle artık daha çok tercih ediliyor.” Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve Casper ile ortak olan Logosoft ise Casper Plaza’ya gelmeden önce Mecidiyeköy’de hizmet veriyordu. Şirketin İnsan Kaynakları bölümünde görevli olan Elif Yıldırım, “Ümraniye bölgesinin pek çok yere ulaşım kolaylığı sağlaması da taşınmamızda büyük etken oldu” dedi.

Bayer de Modaya Uydu
Genellikle Beşiktaş ve Levent bölgelerinde konuşlanan ilaç şirketleri de artık yavaş yavaş yerlerini değiştirmeye başladı. Bu şirketlerden biri olan Bayer Türk, Şişli’de bulunan genel merkezini beş yıl önce Ümraniye’ye taşıma kararı aldı. 10 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet veren ve 300 kişiye istihdam sağlayan Bayer Türk’ün Ümraniye’ye taşınma nedeni de diğer şirketlerle örtüşüyor. Bölgenin ulaşım kolaylığı sağlaması, şirketin büyüme planlarına paralel olarak daha geniş bir binaya olan ihtiyacının artması. Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla Türkiye pazarında güçlü bir konumu bulunan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret. A.Ş. de Ümraniye’yi genel merkez olan seçen şirketlerden biri. Şirketin yeni yönetim merkezi, yaklaşık 19 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, 2005 yılının mayıs ayında taşındıkları binada çalışanlar için en ideal çalışma koşullarının da yaratıldığını belirtiyor.

Üç Banka Bir Arada
Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde hazırlanan ve ekonomi kurumlarının İstanbul’a taşınması konusunu içeren proje yeniden şekillendi. Kamu bankalarının merkezlerinin toplu olarak taşınmasını öngören yeni projeye göre Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank, İstanbul’a birlikte gelecek. Ataşehir’de oluşturulması planlanan finans merkezinde böylelikle hem tasarruf imkanı sağlanacak hem de hizmetlerde kopukluk meydana gelmeyecek. Üç banka için ayrı ayrı genel müdürlük binalarının yapılacağı finans merkezinin, tasfiye halindeki Emlak Bankası’ndan TOKİ’ye geçen arsalar üzerinde kurulmasının planlandığı ifade ediliyor.

Renault’un Tercihi de Anadolu Yakası
Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden olan Renault Mais ise Ümraniye’deki Casper Plaza’ya taşındı. Bundaki en büyük etken ise taşınılan binanın ileri teknolojiyle donatılmış olması, her türlü ihtiyaca cevap vermesi. Şirketin İnsan Kaynakları Kalite ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü Cenap Binici’ye göre taşınmadaki diğer etken ise operasyonun işletme giderlerini büyük ölçüde azaltacak olması.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.