Haberler

Soyak iş merkezinden vazgeçti Levent’teki arazisini satacak

Tarih: 15 Ocak 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Nilgün Karataş
Konut ve işyeri yapımında faaliyet gösteren Soyak Yapı İnşaat ve Ticaret, Levent’teki arazisine iş merkezi yapma fikrinden vazgeçerek, satmaya karar verdi.

Yapılan son ihalelerin ardından fiyatların yükseldiği bölgede, son büyük arazinin sahibi olan Soyak, Garanti Yatırım aracılığıyla teklifleri almaya başladı. Garanti Yatırım, Soyak’ın adını vermeden tanıtıma başlarken, tekliflerin 22 Şubat’a kadar alınacağı ve ihalenin de 29 Şubat’ta yapılacağı belirtildi.

17 Milyon Dolara Aldı: Garanti Yatırım’ın "Yılın en prestijli arsa ihalesi" diyerek satışa çıkardığı araziyi Mart 2005’te 17 milyon dolara Novartis İlaç’tan satın alan Soyak, buraya gökdelen iş merkezi yapacağı açıklanmıştı. Ancak aradan geçen 3 yıla yakın sürede Karayolları arazisine Zorlu’nun 800 milyon dolar, İETT Garajı arazisine Dubai şeyhi El Maktum’un 705 milyon dolar vermesi, Levent ve bölgesindeki arazi fiyatlarını katladı. Bunun üzerine Soyak da, Levent’teki İETT Garajı’nın hemen yanında yer alan, Tekfen, Sabancı, İş Kuleleri, Metrocity gibi İstanbul’un en yüksek binalarıyla komşu olan 11 bin 648 metrekarelik arazini Garanti Yatırım aracılığıyla satışa çıkardı. Levent’te metrekare fiyatlarının Karayolları arazisi ihalesi ile 8 bin doları aşması, İETT Garajı ihalesi ile 18 bine yaklaşması, ayrıca bölgede bu büyüklükte pek arazi kalmaması, Soyak’ın arazisinin değerini artırdı.

Yabancılar Çok İlgili: Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, "Bölgesinde artık böyle bir arsa yok" diyerek aracılık ettiği arsanın önemini vurgularken, çok amaçlı imar izninin, arsanın cazibesini artırdığını kaydetti. Buranın zaten yabancıların ilgi gösterdiği bir arsa olduğunu söyleyen Ar, "Danışmanlık yaptığımız İETT Garajı ihalesinde, yerli yatırımcıya yeterince tanıtım yapmadığımız için eleştirildik. O nedenle doğrudan bir yabancıya satış yapmak yerine, yerli yatırımcının da katılabileceği bir ihaleyi tercih ettik. Arsanın büyük ilgi görmesini bekliyoruz, iyi bir satış olacaktır" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.