Haberler

Levent'teki son değerli arazi için Ortadoğulu yatırımcılar sıraya girdi

Tarih: 15 Ocak 2008 Kaynak: Referans Yazan: Gülfem Varlık
Garanti Bankası'nın satışa çıkardığı Tekfen, Sabancı, İş Kuleleri ve Metrocity'e komşu arazi Ortadoğulu yatırımcıların iştahını kabarttı.

Dubai şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin en yüksek teklifi verdiği Levent'teki İETT Garajı arazisinin hemen yanında yer alan arazinin 29 Şubat'ta ihalesi yapılacak. Satışa çıkardıkları alanın bölgede boş kalan tek arazi olduğuna dikkat çeken Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, "Bu arazi yatırımcılar için son şans. Bu bölgede yatırım yapmak için başka arazi kalmadı, bu nedenle ihaleye büyük ilgi gösterilmesini bekliyoruz. Büyük ilgiyle karşılaştık. Başta Dubaili olmak üzere Ortadoğulu yatırımcılardan çok talep var" diye konuştu.

Önceki gün gazetelere verilen ilanlarla satışı duyurulan 11 bin 648 metrekarelik arazi için bilgi odası ve saha gezisi süreci açıldı. Arazi için 150 milyon dolarlık muhammen bedel belirlendi.

Zincirlikuyu-Levent-Maslak iş alanında konumlanan gayrimenkulün sahibi isminin açıklanmasını istemezken sadece gizlilik anlaşması imzalayan firmalara arazinin sahibinin açıklanacağı öğrenildi.

1 milyon dolar teminat isteniyor
2.5 emsalle inşaat yapılabilecek arsada bodrum katlarıyla birlikte yaklaşık 100 bin metrekare inşaat yapmaya müsait imar planı bulunduğu belirtildi. İhale için geçici teminat tutarı 1 milyon dolar olarak belirlendi. Tekfen, Sabancı, İş Kuleleri ve Metrocity gibi büyük binaların tam merkezinde yer alan arazi için hem yerli hem de yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Yatırımcılar Karayolları arazisinin satışında da danışmanlık üstlenen Garanti Yatırım'dan 22 Şubat Cuma gününe kadar kapalı teklif zarflarını alacak, 29 Şubat Çarşamba günü ise ihaleye davet edilen en yüksek 4 teklif sahibinin 4 milyon dolar tutarındaki ek geçici teminat mektuplarının teslim edilmesi gerekiyor. İhale 29 Şubat Cuma günü saat 10.30'da açık artırma usulüyle yapılacak.

Küçük olması satışı kolaylaştıracak
Garanti Yatırım İcra Kurulu Başkanı Metin Ar, söz konusu arazi için 150 milyon dolarlık muhammen bedel belirlediklerini vurgulayarak, arazinin İETT Garajı, Karayolları arazisine kıyasla küçük olduğunu söyledi. Ar, "Küçük olması satışı açısından çok daha kolay olacak. Çünkü daha uygun bir fiyat ortaya çıkabilir. Araziyi önce yurtdışında pazarladık. Büyük ilgiyle karşılaştık. Başta Dubaili olmak üzere Ortadoğulu yatırımcılardan çok talep var" dedi.

Karayolları arazisini pazarlarken yurtdışı tanıtımlarına ağırlık vermeleri nedeniyle eleştiriler aldıklarını aktaran Ar, "Bu nedenle biz de yurtiçinde tanıtıma başladık. Yerli yatırımcılardan da aynı ilgiyi bekliyoruz. Bölgede teklif edilen rakamlardan sonra bu arazi de çok değerli hale geldi" diye konuştu.

Arazinin hiçbir imar sorunu olmadığına dikkat çeken Ar, alışveriş merkezi, rezidans ve iş merkezi yapılması için çok ideal bir arazi olduğunu ifade etti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.