Haberler

Evlad-ı Fatihanlar

Tarih: 8 Şubat 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Gürbüz Çapan
İstanbul'un fethi devam ediyor. Bir karış kara parçası kalmamak kaydıyla...

Park-bahçeler satılıyor. Yerel yönetimler devre dışı bırakılarak Türkiye'nin en büyük emlakçisi TOKİ hem planlama yapıyor hem de kamu alanlarını yağmalıyor.

TOKİ, ne kadar kamu arazisi varsa tümünün sahibi oluverdi. Daha önce plan yapılan yerlerde kamuya ayrılmış park, bölge parkı, yeşil alanlar, okul, kreş, hastane yeri, ne varsa kafasına göre plan tadilatı yapıp satıyor.

Yeni icatlar buldular; hasılat paylaşımı, kâr paylaşımı, gökdelen paylaşımı...

Bizans ve Osmanlı 'viraneleri' daha önce ataları tarafından yağmalanmış, surların bile üstüne, dibine evler, işyerleri yapılmıştı. Çeşmeler, sebiller büfe, eski saray kalıntıları türlü çeşitli mekânlar haline getirilmişti. Parasızlıktan derme çatma yapılar vardı, hatta Yenikapı Mevlevihanesi briket imalathanesi olarak kullanılıyordu.

Şimdilerde para(landılar) ganim.

Bütün bu 'virane' leri güzelleştirecekler. Mimarlar Odası ve bazı 'kendini-haddini bilmez' mahkemeler engel olmaya başladı.

Eminönü açık müze kent olması gerekirken Bizans sarayının kalıntılarını temizleyip "gül gibi turistik otel" yaptırıyorlar. Sokakta "kendini bilmez" aydınlar karşı çıkıyor. Kimin ne haddine, yüzde 50 oy almışlar. Onlarda her türlü yetki var! Kim ne karışır?

Eminönü'ne gökdelen yapma hakkı yok mu? Eminönü'nün Şişli'den eksik yanı mı var? Niye Eminönü'ne, Sarayburnu'na gökdelen yapılmasın!

Yapıverin Gülhane bahçesine iki gökdelen, Bush 'un dudağı uçuklasın. Hem biz İslam olduğumuz için Usame bin Ladin yıkmaz, bütün 'kefere' ye kim olduğumuzu göstermiş oluruz. Sonradan dünyaya atarız havamızı, assıl Amerika bizik diye!

Bir öneri de benden, elinizi vurmuşken Yerebatan Sarayı'nın üstü boş ve kirli kalmasın, verin TOKİ'ye, çelik kafeslerle bir gökdelen yapsın, altı Bizans-üstü Türkleri hatırlatan koca bir otel yapsınlar. Hasılat eyi olur!

İstanbul yeniden planlanıyor.

Plan deyince imar planı değil, yönetim planı. Beldeler kaldırılıp 500 bin nüfuslu yeni ilçeler öneriliyor.

Gerekçe; israfı önlemek ve etkin hizmet. Doğru. Küçük beldelerde belediyeler hakikaten lüzumsuz israflar yapıyor. Peki, Kadıköy'ü niye bölüyorsunuz?

Ya da, sorunları çözmek istiyorsanız neden biraz daha ciddi yaklaşım sergilemiyorsunuz? Özal' vari seçim-seçmen şaşırtmaca oynayacağınıza daha ciddi, kalıcı, çözüm öneren bir çalışmaya neden girmiyorsunuz?

Örnek; Beyoğlu, Fatih, Eminönü belediyelerini feshedip anakentin direkt yönetimine bağlayın. İstanbul'un restorasyonuna başlayın. İstanbul Belediye Başkanı, icra bölgesi olsun. Burada tarihine ve kültür mirasına uygun restorasyon yapılsın. İşgaller kaldırılsın, kimliksiz, kişiliksiz binalar yıkılsın, yani İstanbul kültür mirası olarak insanlığa hediye edilsin.

Yerel yönetimlere ayırdığınız bütçenin yüzde 3'ü buraya aktarılsın. Çok değil, 10 yıl içinde Roma'yla, Paris'le yarışan bir dünya kenti çıkaralım.

Nasılsa yüzde 47 oyunuzu yüzde 60'a çıkaracaksınız. Bari bir iyiliğe vesile olun.

İstanbul'un sevgilisi Başbakan, İstanbul'da okumuş, İstanbul'u seven bir Cumhurbaşkanı var.

Her şey elinizde, İstanbul'un yeşil alanlarını hortumlanmaktan kurtarın.

Park-bahçe yağmasına son verin. Bir kanunla standart yakalayalım.

Elinizi tutan mı var?

Belediye başkanı iken merkezi idare engel oluyordu. Başbakan iken Cumhurbaşkanlığı engel oluyordu.

Şimdi neye baksak sizsiniz.

İstanbul'a olan aşkınızı gösterme zamanı!

Azıcık ciddiyet!

İstanbul'u işgalden kurtaran kumandan, en a- ziz kumandandır!

Kumanda sizde evlad-ı Fatihanlar...
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.