Haberler

Muğla'nın tarihi evleri koruma altına alınıyor

Tarih: 8 Şubat 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Muğla'da koruma altına alınan 4 bin 400 tarihi ahşap evi kurtarmak için proje başlatıldı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, proje kapsamında görsel kirliliğe sebep olan telefon ve elektrik kablolarının yer altına alınacağını söyledi

Muğla'da koruma altına alınan 4 bin 400 tarihi ahşap evin bulunduğu bölgelerde, görsel kirliliğe nedenolan telefon ve elektrik kabloları yer altına alınacak.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, TEDAŞ'ın 1995 yılından beri elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışması olduğunu belirtti.

Elektrik kablolarını yer altına alma projesi ihalesinin birkaç defa iptal edildiğini ifade eden Gürün, "Son olarak da ödenek sorunu vardı. Sayın Enerji Bakanı ve milletvekillerimizle konuşarak ödenek için sözaldık" dedi.

Muğla'nın Tarihi Evlerini Koruma Projesi kapsamında 1. 5 milyon YTL harcanacağına işaret eden Gürün, "Muğla'da 4 bin 400 tarihi ev koruma alanında bulunuyor. Özellikle, sit bölgesinde bulunan elektrik kabloları bir an önce yer altına alınacak ve tarihi evler özel yöntemlerle ışıklandırılacak. Bu proje 2008 yılı sonuna kadar tamamlanacak" diye konuştu.

İhalesi tamamlanan Muğla kent merkezi kanalizasyon çalışmasının başladığını belirten Gürün, şöyle devam etti:"Bu çalışma sürerken telefon ve elektrik kabloları da yer altına yerleştirilecek. Öncelikle elektrik telleri büyük önem taşıyor. Bu teller insanı rahatsız eden görsel kirliliğe neden oluyor. Bu çalışmaları TEDAŞ ve Türk Telekom ile yürüteceğiz. Kablolar yer altınaalındıktan sonra ise belediye olarak yolların asfalt ve parke kaplamaçalışmalarını tamamlayacağız. "Koruma altındaki tarihi evlerin tamamının ahşap ağırlıklı olduğunuvurgulayan Gürün, "Burada en büyük endişemiz de elektrik kontağındanyangın çıkması. Bu proje hayata geçtiğinde elektrik kesintileri çok azainmiş olacak, en önemlisi proje tamamlanınca elektrik kontağından çıkanyangınlarla tarihi ahşap evler zarar görmeyecek" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.