Haberler

Açılış İçin Gün Sayıyor

Tarih: 8 Şubat 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Türkiye’de “konser amaçlı ilk ve tek sanat merkezi” olan Adnan Saygun’da inşaat çalışmalarını yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin tamamlanacağı Temmuz ayını iple çektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür ve sanat yaşamına kazandırılmak üzere hazırlanan Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. Temmuz ayı içinde tamamlanacak projeye büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sık sık şantiyeyi ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceliyor. Dünya çapında ses getirecek bir tesis oluşturulması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Adnan Saygun Sanat Merkezi tamamlandığında, hepimizin gururu olacak. Mimarisiyle, akustiğiyle ve konforuyla ülkenin en önemli sanat merkezini inşa ediyoruz” dedi. İnşaat çalışmalarının belirlenen takvime uygun olarak devam ettiğini de vurgulayan Kocaoğlu, projenin tamamlanacağı Temmuz ayını sabırsızlıkla beklediğini belirterek, mimarından işçisine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye’de bir ilk
Adnan Saygun Sanat Merkezi inşaatının hızla ilerlemesi, sanat dünyasında da heyecan yaratıyor. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya, bugün Türkiye’nin hiçbir kentinde çok sesli müzik kültürünün sunulacağı; opera, bale ve tiyatro eserlerinin sahnelenebileceği dünya standartlarında bir salon bulunmadığını belirterek, “Bu konuda nihayete ulaşmak isteyen İzmir; halkı, orkestrası ve yerel yönetimi ile 2008 yılında büyük bir ilke imza atıyor” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde büyük bir problemin ülkeye örnek olacak şekilde çözüldüğünü kaydeden Gökkaya, Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin, konser amaçlı yapılan tek sanat merkezi ve dünya sanat merkezleri arasında yerini alacak tek mekan olduğunu söyledi.

Toplam 29 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 19 bin metrekare alan üzerinde yapılan Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 250 kişilik küçük salon ve 1280 kişilik büyük salon bulunacak. Projenin en önemli çalışmalarından olan akustik düzenlemesi, dünyada önemli projelere imza atan İngiliz ARUP firması tarafından hazırlandı. Avustralya’daki dünyaca ünlü Sidney Opera Binası ve İngiltere’deki Kraliyet Opera Binası’na da imza atan ARUP firması, Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin de en önemli bölümlerinden birini hazırlıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.