Haberler

Karatay hizmet binası müze alanı oluyor

Tarih: 29 Şubat 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Semra Hoyraz
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli beraberindeki heyet ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve Mevlana Müzesi Müdürü Yusuf Benli katıldı. Ziyarette, Karatay Belediyesi'nin Mevlana Gül Bahçesinin bitişiğinde bulunan mevcut hizmet binasını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Mevlana Müzesini ziyaretten sonra gezebilecekleri ve Konya'yı kültürüyle daha iyi tanıyabilecekleri bir mekan olarak değerlendirilmek istenen Karatay Belediyesi'nin mevcut hizmet binasının Mevlana Müzesi ile birlikte bir kültür havzası oluşturulması amaçlanıyor. Proje ile ilgili olarak hazırlanmış geniş kapsamlı bir dosyayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sunan Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi'nin mart ayı içerisinde kullanmakta olduğu idari binalardan ayrılacağını ve yeni hizmet binasında faaliyet göstereceğini bildirdi. Gül Bahçenin bitişiğinde bulunan 2 katlı binaların boşaltıldıktan sonra ne şekilde değerlendirilmesi gerektiğine değinen Başkan Hançerli, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün isteği doğrultusunda kendilerine tahsis edilmesi için çalışıldığını kaydetti.

"Mevlana Müzesine Dahil Olacak"
7000 metrekare civarındaki idari bina ile ilgili bilgileri içeren dosyayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a takdim ettiklerini vurgulayan Başkan Hançerli, Bakan Günay'ın projeyi olumlu karşılayarak, projenin yerinde değerlendirilmesi konusunda uzman bir heyetin görevlendirileceğini bildirdi. Başkan Hançerli amaçlarının Konya'ya gelenlerin sadece Mevlana Müzesini ziyaret ederek gitmemeleri, gelenlere Konya kültüründen de bir nebze de olsa bir şeyler verebilmek olduğunu söyledi. Uygulanması düşünülen proje ile ilgili bilgi de veren Mehmet Hançerli, "Mevcut bina Mevlana Müzesi'nin bahçesine dahil edilecek. Müze'nin giriş kapısının aynı yerden olacak, ziyaretçiler çıkışta arka taraftaki Gül Bahçesi kapısını kullanacak. Orada Konya kültürünün özelliklerini yansıtan halı, kilim, ebru vb. el sanatları atölyelerinin yer almasını planlıyoruz. Ayrıca gelen ziyaretçilerin nostaljik bir ortamda konaklayabilecekleri, çay içebilecekleri, yemek yiyebilecekleri alanların yapılmasını düşünüyoruz" dedi. Başkan Hançerli son olarak bu şekilde değerlendirilmesi düşünülen bu binaların Konya ve ülkemiz kültürü için hayırlı olmasını dileyerek, bu binalarda yer alması gereken uygulamalar için de vatandaşların görüşlerine açık olduklarını söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.