Haberler

Ağaçlar kesilip trafo kuruluyor

Tarih: 29 Şubat 2008 Kaynak: Evrensel
Gebze’de yaşanan elektirik kesintilerine ‘çözüm’: Okul ve parklardaki ağaçlar sökülüp trafo kurulacak
Gebze’de yaşanan elektrik kesilmelerine ‘çözüm’ için kurulacak yeni trafolar, yerin altına değil çocuk parklarına ve okul bahçelerine kuruluyor.

Gebze Yeniçarşı’daki Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi ve Sultan Orhan Mahallesi’ndeki Sultan Orhan İlköğretim Okulu’nun bahçelerine Kocaeli Valiliği’nin onayıyla elektrik trafosu kuruluyor.

Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi’ne kurulan trafonun Bank Asya Gebze Şubesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonrası, elektrik yetersizliğine ‘çözüm’ üretmesi amacıyla kurulduğu savunuluyor.

Ancak ülke genelinde patlamalarla gündeme gelen elektrik trafosunun okul bahçesine kurulması, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin endişelenmesine ve tepkisine neden oldu.

Ağaçları belediye söktü
Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde çocuk parkına kurulan trafonun ardından okul bahçelerinin de elektrik trafosu yapılması için kullanılması, beraberinde riskleri de getiriyor. Ağaçları belediye söktü, zeminini müteahhit yapacak.

Mahmut Göksu Çolakoğlu Kız Meslek Lisesi’nde kurulacak elektrik trafosu için çalışmalar başladı. Lisenin Körfez Caddesi’ne cepheli bahçe tarafındaki ağaçları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler söktü.

Trafonun yerleştirileceği zemin çalışmalarını ise serbest müteahhit olarak çalışan Mahmut Göksu yürütüyor. Göksu, Bank Asya Gebze Şubesi adına çalışmayı yaptığını belirtip, trafonun yerleştirileceği zemini hazırladığını, daha sonra trafonun buraya yerleştirileceğini dile getirdi.

Yerüstüne kuruldukça risk sürecek
Gebze’de yaşanan elektrik kesilmelerine çözüm olarak yeni trafolar gösterilirken, yerin altına değil yerin üstüne kurulan trafolarda önemli oranda yer sıkıntısı yaşanıyor. Çocuk parklarının ardından okul bahçelerine de kurulmaya başlanan elektrik trafoları, ilçede tedirginlik yaratıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.