Haberler

Beşiktaş Belediyesi’nden örnek uygulama

Tarih: 29 Şubat 2008 Kaynak: Vatan Yazan: Aydın Ayaydın
Yıllardır Dolmabahçe tarafından gelip, Beşiktaş meydanından Yıldız yokuşuna çıkarken kahroluyordum. Boğaz’ın en güzel yerinde tarih ile iç içe olan bu güzelim meydanda gecekondudan türeme sıra dükkânlar ve adına sözde ‘hal’ denilen bir mezbelelik vardı. Bu manzarayı her gördüğümde içim sızlıyordu.

İngiltere York Üniversitesi öğretim üyelerinden misafirim olan Dr. Pearson’ı gezdirmek için Beşiktaş sahilinden kiraladığımız tekneye binecektik. Beşiktaş meydanına yürürken, Arkadaşım Dr. Pearson meydandaki mezbeleliği bana göstererek “dünyada eşi bulunmayacak kadar böyle güzel yerleriniz var, neden koruyup daha güzel bir hale getirmiyorsunuz?” dediğinde utancımdan yerin dibine girmiştim. O günden sonra Beşiktaş meydanından hep geçtiğimde o arkadaşımın sözlerini hatırlarım.

Bu ara meydandan geçerken; mezbelelik kalkmış, artık çağdaş görüntüsü olan bir Beşiktaş meydanı ile karşılaşıyorum.
Dün iki arkadaşımla birlikte yürüyerek Beşiktaş’a zenginlik katan o meydanı görmeye gittim. Gözlerime inanamadım. Hayalimdeki meydanla karşılaştım. Gecekondudan türeme 40 dükkân, üst geçidin altına sığdırılmış 8 dükkân, Tansaş ve hal içinde yer alan 30 dükkân yıkılmış, yerine manolya ve akasya ağaçları dikilmiş, park ve yürüyüş yolları yapılmış. Bu manzara karşısında gözlerim yaşardı. Seçildiği günden beri hiç aramadığım ve bu güzel manzaranın mimarı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı hemen telefonla arayıp tebrik ettim. Kendisine “eğer müsaitsen seni tebrik etmeye ve ikram edersen bir kahveni içmeye makamına gelmek istiyorum” dedim. Başkan Ünal hemen beklediğini söyledi. Arkadaşlarımla bir taksiye atladık ve soluğu Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal’ın yanında aldık. Sarıldım ve kendisini bu çalışmasından dolayı tebrik ettim.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, çalışmaları hakkında bizi epeyce bilgilendirdi. Levent meydanında da büyük değişiklik yapıldığını; şimdiye kadar gözle görülmeyen alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiğini, bundan böyle gözle görülebilir bu tür çalışmalara yöneleceğini söyledi.

Başkan İsmail Ünal’ı yürekten tebrik ediyorum. Beşiktaşlıların bu güzellikler karşısında, yarıda kalan projeleri bitirebilmesi için kendisini ikinci kez yetkilendireceğine inanıyorum. Keşke ben de o bölgede bir seçmen olsaydım da bu güzelliklere ’oy’umla katkıda bulunsaydım. İstanbul’un diğer ilçelerinde de elbette bu tür güzellikleri görebiliriz. Mesela Kadıköy’de Selami Öztürk, Beykoz’da Muharrem Ergün ve Eminönü’nde Nevzat Er. Onları da kutluyorum ve tüm başkanlara örnek olmalarını diliyorum.

Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.