Haberler

Vali Heykel`e taşınıyor

Tarih: 29 Şubat 2008 Kaynak: Olay Yazan: Neslihan Özaydın
Bursa'ya atandıktan sonra Çarşamba'daki Valilik binası ile ilgili eleştirilerini dile getiren Vali Şahabettin Harput, Heykel'deki tarihi binaya taşınma kararı aldı.

Vali Şahabettin Harput, Çarşamba'daki Valilik binasından Heykel'deki tarihi binaya taşınıyor. Heykel'deki binanın devletin temsil edildiği noktada ayrı bir misyonu olduğunu ifade eden Harput, 'Hazırlıklarımız sürüyor. 5-10 gün içerisinde Heykel'deki tarihi binaya taşınacağız' dedi.

Harput, Heykel'deki tarihi Valilik binasının uzun süredir kullanılmadığını vurgulayarak, boya, badana çalışmaları tamamlanan binada donanımla ilgili hazırlıkların sürdüğünü bildirdi. Harput, bundan böyle kendisiyle birlikte iki vali yardımcısı, basın ve halkla ilişkiler bölümü, özel kalem, yazı işleri ve planlama bölümünün Heykel'de görev yapacağını bildirdi. Çarşamba'daki Valilik binasında yer alan makamın açık tutulacağını ve kurum içindeki küçük çaplı toplantıların yine burada yapılacağını anlatan Harput, önümüzdeki günlerde bilişim alanında da Valilik'e yenilikler kazandırılacağını kaydetti. Harput, elektronik devlet uygulamasının hükümetin temel öncelikleri arasında yer aldığını da dile getirerek, 'İnşallah bu uygulamalar Bursamıza da gelecek. Özellikle Bursa ile ilgili bilgi ve donanımlar en üst seviyede olacak' dedi.

Web Sitesinden Canlı Yayın...
Vali Harput'un Heykel'deki tarihi binaya taşınmasıyla bilişimden donanıma kadar Valilik'in çehresi değişecek. Vali Yardımcıları Ali Rıza Çalışır ve Celalettin Yüksel'le birlikte Heykel'e çıkma kararı alan Harput, tarihi binadaki eşyaların modernize edilmesini istedi. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan boya, badana, çatı aktarımı gibi bakım ve tadilat çalışmalarının ardından sıra mefruşat seçimine geldi. Harput'un talimatıyla bütün odalar standart olacak ve ofisler modernize edilecek. Çalışanların misafirlerini ağırlayacağı ortak bir oda hazırlanacak. Tarihi binada verimin ve performansın maksimum seviyeye ulaşması hedeflenirken, bilişim konusundaki yenilikler ise kısa süre önce Valilik bünyesinde bilgi işlem departmanı oluşturulması ve Çarşamba'daki binada kablosuz internet sistemine geçilmesiyle başladı. Heykel'deki internet bağlantısının çok daha hızlı olması ve özellikle kurumun web sitesinin yeniden hazırlanması da Vali Harput'un gündeminde yer alıyor. İnteraktif ve güncel hale getirilecek web sitesinde, bakan programları gibi basına açık tüm toplantı ve organizasyonların naklen yayınlanması planlanıyor.

Ayrıca Heykel'deki Valilik binasında dışardan gelecek basın mensuplarının faydalanacağı ayrı bir basın merkezi de oluşturulacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.