Haberler

EXPO Çeşmeleri Şehrin Dörtbir Yanını Süsleyecek

Tarih: 7 Mart 2008 Kaynak: Akşam
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile ortaklaşa düzenlediği “İzmir Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu” İnciraltı Kent Ormanı’nda başladı.

Japonya’dan Yoshin Ogata ve Yoshio Yagi, İsrail’den Tanya Preminger, Slovakya’dan Filip Sicko ve ülkemizden Canan Sönmezdağ ve Kadriye İnal’ın katıldığı sempozyum bir ay sürecek. Bir aylık süre boyunca, Ege Maden İhracatçıları Birliği üyesi mermer firmalarının sağladığı Türk mermer ve doğal taşını İnciraltı Kent Ormanı’nda açık havada şekillendirecek sanatçıların çalışmaları, İzmirliler tarafından sempozyum alanında izlenebilecek. Sempozyumun temasının “Taş ve Su” olarak belirlenmesinin İzmir için özel bir anlamı olduğunu ifade eden, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan O. Erdinç, “İzmir’in EXPO 2015 adaylığına destek vermeyi düşündük. İzmir’in 2015 yılında düzenlenecek EXPO için girdiği yarışı kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Yeni Buluşma Noktaları
Taş ve Su teması kapsamında, sanatçılar tarafından yaratılacak heykel çeşmeler İzmirlilere kazandırılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı desteğiyle İzmir’in çeşitli yerlerine yerleştirilecek eserler, yeni buluşma noktaları yaratacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.