Haberler

Bursa, meydanına kavuştu

Tarih: 10 Mart 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: A. Hulusi Gürbüzol
Bursa, yeni bir alışveriş merkezine daha kavuştu. Küçükçalık İnşaat A.Ş, Sönmez Turizm Emlak A.Ş ve Özipek İnşaat A.Ş'nin ortaklaşa yürüttüğü 50 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen Kent Meydanı, hizmete açıldı. Resmi açılışının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği Kent Meydanı, Hafif Bursa Ray'ın Ankara yolu etabının tamamlanmasıyla Bursa'nın doğu ve batı arasındaki en önemli merkezi olacak. Kent Meydanı aynı zamanda bir çevresel dönüşüm projesi olması itibariyle de dikkat çekiyor. Eskiden 'Site Garajı'nın bulunduğu alandaki çarpık ve kaçak yapılaşma yerini yeni modern bir meydana bıraktı.

Projesi Yarışma ile Belirlendi
Kent Meydanı aslında bir yarışma projesi. Çünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme imza atmak için Kent Meydanı'nın bulunduğu alana yapılacak yatırım için bir proje yarışması düzenledi. Bu yarışma sonrasında birinci olan K2Y Mimarlık Şirketinin projesi seçildi. Açılışı sade bir törenle yapılan Kent Meydanı'nın hedef kitlesini A, B ve C gelir gruplarını kapsıyor. Aynı zamanda Bursa'nın sosyal yüzü olmayı hedefleyen Kent Meydanı üniversite gençliğini de meydanda buluşturmayı hedefliyor. Açılışı Emre Altuğ'un vereceği konseri ile yapmayı planlayan Kent Meydanı Genel Müdürü Cemal Tuzcuoğlu, Kuzey Irak'ta şehit düşen askerlerimiz ve yakınlarına saygısızlık olur düşüncesiyle konseri iptal etti.

Yeni Yaşam Merkezi
Kent Meydanı hakkında bilgiler veren Tuzcuoğlu, "Kent Meydanı'nda AVM dışında yer alan sinerji alanları arasında sinema ve sergi salonları, amfi tiyatrosu, cafeler, yeşil alanlar ve meydanı sürekli dinamik tutacak organizasyonları ile Kent Meydanı sadece bir AVM değil; aynı zamanda Bursa'nın yeni yaşam merkezi olmaya aday. Kent Meydanı'nın hafta içi 20 bin, hafta sonu ise 45 bin ziyaretçi bekleniyor. 14 bin 750 metrekarelik bir arsa üzerinde gerçekleştirilen Kent Meydanı'nın inşaat alanı ise 70 bin 624 metrekare. Alışveriş merkezinde 103 mağaza yer alıyor" dedi.

En Yüksek Bedeli Ödedik
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı meydan ihalesini en yüksek bedeli ödeyerek aldıklarının altını çizen Genel Müdür Tuzcuoğlu, yerel basında çıkan taraflı haberlere bir anlam veremediğini belirterek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi ihale açtı ve bu ihaleye şartları yerine getiren firmalar katıldı. Eşit şartlarda yapılan bir ihale oldu. En yüksek bedeli firmamız verdiği için ihale bize kaldı. Küçükçalık İnşaat A.Ş, Sönmez Turizm Emlak A.Ş ve Özipek İnşaat A.Ş'nin ortaklaşa yürüttüğü Bursa için önemli bir proje bu. Dolayısıyla bu noktada herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Bu Bir Başlangıç
İstanbul yönünden şehre girişte görünen Uludağ görüntüsünü engellediği söylenen AVM'nin yüksek yapıldığı iddialarına da yanıt veren Tuzcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Meydan'ın lugattaki anlamı 'Sert zemin üzerinden oluşan etrafı ticari binalarla çevrili alan' olarak geçer burada bizim yaptığımızdan lugattakinden farklı değildir. Bu kentsel dönüşümün ilk adımıydı. Sonraki aşamalarda ise aslında meydan alanı daha da genişleyecek. Biz burada yaya yoğunluğu ölçümlerini de yaparak hafta içi 22 bin, hafta sonu ise 45 bin kişiye hizmet verecek bir alan inşaa ettik."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.