Haberler

Dördüncü büyük adliye Antalya'ya

Tarih: 26 Mart 2008 Kaynak: Referans
İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra dava ve dosya yükü son yıllarda Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerin de önüne geçen Antalya, yeni adliye sarayına eylül ayında kavuşuyor. Antalya'daki adliye sarayı tamamlandığında Türkiye'nin 4'üncü büyük adliye sarayı olacak.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Vuraloğlu, yapımına geçen yıl başlanan Bayındır Mahallesi'ndeki 6 katlı adliye sarayı inşaatının yüklenici firma tarafından haziran ayında tamamlanacağını belirtti. Vuraloğlu, temmuz ve ağustos aylarında taşınma işlemlerinin sonlandırılmasıyla binanın yeni adli yılın açılacağı eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

Mevcut adliye binasının dört katı büyüklükte inşa edilen yeni adliye sarayının Türkiye'nin 4. büyük adliye sarayı olacağını ifade eden Vuraloğlu, bazı mahkemelerin Antalya'da ilk kez, bazı mahkemelerin de yeni binayla birlikte ilave olarak hizmete başlayacağını kaydetti.

3 bloktan oluşuyor
Yeni adliye sarayı ile Antalya'daki adli yargı teşkilatının alt yapı, fiziki donanımı ve ihtiyaç duyulan mahkemelerin eksikliğinin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini dile getiren Vuraloğlu, Adalet Bakanlığı'na personel alımı başvurusunda bulunduklarını açıkladı. Vuraloğlu, 3 bloktan oluşan yeni adliye sarayının hizmete açılmasıyla, tüm adliye hizmetlerinin aynı binada toplanacağını bildirdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.