Haberler

İnciraltı’nda “klasik” tartışma yine başladı

Tarih: 1 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Efsun Yılmaz
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin, İnciraltı’nın, Nazım İmar Planı’nda ‘tarım alanı’ olarak belirlenmesi kararını iptal etmesinin ardından, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Ziraat Odası başkanlarından, bölgeye ilişkin farklı açıklamalar geldi.

Prof. Sındır: Tarım alanı
Mühendislerin başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, plan iptal edilse de edilmese de turizm amaçlı kullanılsa da kullanılmasa da bölgenin tarım toprağı özelliğini hiçbir şeyin değiştiremeyeceğini söyledi. Sındır, İnciraltı’nın toprak kullanımının, yasal düzenlemelerle değiştirilmeye çalışıldığını savundu. Tarım alanlarının, kolay geri kazanılamayacak kaynaklar olduğunu dile getiren Sındır, “İnciraltı’nın tarım niteliği korunmalı. Orası güzel ve verimli bir arazidir. Sorunları ortadan kaldırılmalı” dedi.

Köse: Turizme açılmalı
İnciraltı’nda arazisi olan İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse ise anayasa gereği, kamu yararı söz konusu olmadıkça herkesin mülkiyet ve miras hakkına sahip olduğunu söyledi. İnciraltı’nda mülkiyet haklarının, yerel idareciler tarafından engellendiğini iddia eden Köse, “Burada, suyun borlanması, tuzlanması ve aşırı gübreleme nedeniyle verimsiz bir yapı ortaya çıktı. Hava kirliliğini de göz önüne aldığımızda, İnciraltı tarım yapılamaz bölge konumundadır. Bölge, turizme göre planlanmalı” diye konuştu.

Tapu sahipleri: Mağduruz
İnciraltı Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Ekrem Şen, bölgede 3 bin kişinin tapusunun olduğunu hatırlattı, “Arazi sahipleri yallardır imar haklarından mahrum. Tarım yapılamıyor. İmar hakkımızı istiyoruz. Buranın turizm-ticaret alanı olması, İzmir’e de yeni vizyon kazandıracaktır” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.