Haberler

Ticari gayrimenkulde yeni hedef Anadolu

Tarih: 1 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Kadife Şahin
Uzmanlık alanları ticari gayrimenkul olan Alman bankaları Euro Hypo Bank ve Aareal Bank’ın Türkiye yetkilileri, İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğunlaşan alışveriş merkezi ve otel yatırımlarının, nüfusu 1 milyonun üstündeki Anadolu şehirlerine kaydığını belirttiler. Euro Hypo Bank bugüne değin 1.4 milyar euro, Aareal Bank ise 950 milyon euro kredi kullandırdı.
İstanbul, Ankara, İzmir’deki hareketliliğin Anadolu’da görülmeye başlandığını belirten Euro Hypo Bank’ın Türkiye Temsilcisi Cenk Arson, Anadolu’yu yabancıların yerlilerden önce keşfettiğini söyledi.

Arson, “Yabancı yatırımcılar Eskişehir, Konya, Manisa, Gaziantep ve Erzurum’da proje üretmeye başladılar. Erzurum’da Hollandalı bir şirket alışveriş merkezi yapıyor. Banka olarak Antep, Erzurum ve Ankara’daki üç alışveriş merkezinde kredi verme aşamasındayız” dedi.

‘Projelerin çoğu Anadolu’dan’
Aareal Bank’ın Türkiye Genel Müdürü Şenay Azak Matt, şu bilgileri verdi: “Yatırımcı nereye gidiyorsa biz de oraya gidiyoruz. Yatırımcı şu anda Konya, Gaziantep, Adana ve Antakya’da yatırım yapıyor. İstanbul’da fiyatlar çok yüksek ve yeterince arsa yok. Bu yüzden başka şehirlere gitmeye mecbur kaldılar. Türkiye’nin nüfusu yüksek başka şehirlerine bakılıyor. Son olarak Konya’da Okyanus Grubu’nun Dedeman Oteli projesine kredi verdik.”

‘Anadolulu işadamının derdini anlarım’

Aareal Bank Türkiye Genel Müdürü Şenay Azak Matt, işçi kızı olmasının sağladığı kolaylığı şöyle anlattı: “Anadolu’daki bir işadamı kalkıp ‘Otelcilik aslında bize pek yakışmaz’ diyorsa, onun ne demek istediğini çok iyi anlayabiliyorum. Anadolu’da otelciliğin negatif bir repitasyonu vardır. O yüzden de otelde, restoranda kadınlar çalışmaz. O kültürü tanıyorum.”

Euro Hypo 3 yılda 1.4 milyar euro kredi verdi
İki yılda Türkiye’de 11 proje için 1.4 milyar euro kredi veren Euro Hypo Bank Türkiye Temsilcisi Arson, Türkiye faaliyetleri hakkında şöyle konuştu: “Portföyümüzde önemli projeler var. Merter Carrefour’a 482 milyon euro kredi sağladık. Bir gayrimenkul projesine verilen en büyük krediydi. Türkiye’nin çehresinin olumlu yönde değişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.