Haberler

AKG Gazbeton Hedef Büyüttü

Tarih: 1 Mayıs 2008
Her geçen gün biraz daha büyüyen gazbeton sektöründe faaliyet gösteren AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2008’de sektörün karşısına yeniliklerle çıkıyor.

Yapılarda çevreci, verimliği yüksek ve pratik çözümler sunan gazbetonun Türkiye’deki önemli üreticilerinden birisi olan AKG Gazbeton, Avrupa’nın da alanında sayılı tesisleri arasında yer alıyor. Gerek üretim kapasitesi gerekse de özel formüllü ürünleri ile sektörünün öncü kuruluşlarından olan AKG Gazbeton’un Avrupa’daki hedefi ise ilk 3 arasına girmek.

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman da, AKG Gazbeton’un 2008 yılına oldukça hızlı başlayarak hedef büyüttüğünü söyledi.

2008 yılına ilişkin öncelikli hedefleri arasında kapasite artırımı geldiğini vurgulayan Levent Akgerman, “Büyüyen inşaat pazarını ve Marmara Bölgesi’ndeki inşaat yatırımlarını da dikkate alarak bu yıl üretim kapasitemizi yeni kuracağımız üretim tesisi ile artırmayı hedefliyoruz. Bu hem rekabet gücümüzü hem de pazar payımızı artıracak. Ayrıca bu tesisle birlikte Avrupa pazarında da daha iddialı bir konuma geleceğiz” diye konuştu.

Yeni yatırımın sağlayacağı istihdam ve üretim artışı ile AKG Gazbeton’un ekonomiye ve sektöre olan katkısının daha da artacağına dikkat çeken Akgerman, “Ekonomide yaşanan tedirginlik ve belirsizlikler de dikkate alındığında bu yatırımın önemi artıyor” dedi.

Geleceğin Yapı Malzemesi
Türkiye için yeni bir malzeme olmasına karşın Avrupa’da uzun yıllardır kullanılmakta olan “gazbeton” inşaat sektöründe çevreci özelliği, depreme dayanıklılığı ve sunduğu pratik çözümlerle öne çıkıyor. Kullanıldığı inşaatlarda yalıtkan özelliği sayesinde yüzde 20’ye varan ek enerji tasarrufu sağlayan gazbeton, kullanımdaki pratikliği ile de yapıların inşası sırasında zamandan tasarruf sağlıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.