Haberler

3 yılda inşa edilecek Kent Park İzmit'in siluetini değiştirecek

Tarih: 2 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Mehmet Güler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden devraldığı ve üzerine 41 katlı kule, 5 yıldızlı otel ile birlikte alışveriş merkezi yapılması düşünülen 27 bin 634 metrekarelik araziyi, düzenlediği ihale ile 97 milyon YTL'ye Tabosan firmasına sattı.

İhaleyi kazanan Tabosan firması, Perşembe Pazarı alanı üzerine Kent Park ile birlikte kapalı otopark da yaptıracak.

Satışa çıkarılan arazinin ihalesine katılmak için 5 firma müracaatta bulunarak, dosya aldı. Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında düzenlenen ihaleye, sadece Tabosan firması katılarak teklif verdi. İhale başlarken kısa bir açıklama yapan Genel Sekreter Münir Karaloğlu, tarihî bir gün yaşandığını belirterek, "Kocaeli'ne önemli bir proje için ihale yapıyoruz. Kentler meydanları ile anılır. Maalesef bu kentin doğru dürüst bir meydanı yok. Bu proje ile güzel bir kent meydanına kavuşacağız. Proje ayrıca otopark sorununu da ortadan kaldıracak. İhaleyi kazanan buraya 4 bin araçlık otopark yapacak. Bu proje Kocaeli'nin turizmine katkı sağlayacak. Kentimizin geleceğine yönelik en önemli proje olacak." dedi.

Daha sonra ihaleye geçilerek, basın mensuplarının önünde Tabosan firmasının verdiği teklif zarfı Genel Sekreter Karaloğlu tarafından açıldı. Zarftan arazi için 94 milyon 900 bin YTL'lik teklif çıktı. Genel Sekreter Münir Karaloğlu, başka katılımcı olmadığı ve rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle, Tabosan Genel Müdürü Engin Süleyman Gökmen ve Şirket Koordinatörü Kerim Bayramoğlu'ndan fiyatı artırmaları talebinde bulundu. Gökmen, teklifi önce 95, daha sonra 96 milyon YTL'ye yükseltti. Karaloğlu ısrarını sürdürünce, teklif 97 milyon YTL'ye yükseldi. Komisyon Başkanı Karaloğlu, "Hayırlı olsun." diyerek ihaleyi sonlandırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas, ihaleyi kazanan firmanın, arazi üzerine yapacağı 41 katlı kule, ticaret merkezi ve 5 yıldızlı otel inşaatı ile birlikte, kente hizmet için toplam 4 bin araç kapasiteli 41 bin metrekarelik bir otopark yaptıracağını anlattı. 90 günde hazırlanacak projenin belediye tarafından onaylanmasından sonra inşaatın 36 ayda tamamlanacağını söyleyen İlyas "Burada binalara 120 metre yükseklikte imar izni var. Kente yakışır bir proje inşa edilmesine önayak olacağız." şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.