Haberler

Bu sokakta oturmak yok

Tarih: 2 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Deniz İnceoğlu
Nisan başından bu yana, Beyoğlu’nda bir Beyoğlu daha var; Küçük Beyoğlu. Emek Sineması’nın bulunduğu Yeşilçam Sokak’ta sessiz sedasız açıldı. Köhne binalar restore edilip, yerlerine kahverengi panjurlu, bembeyaz binalar yapıldı. "Sokakta bar kültürü"nü geliştirmeyi hedefleyen iki arkadaş; Kafe Pi’nin sahibi Engin Yaşar ile Ferdane’nin sahibi Nursel Onarır’ın, yaklaşık bir buçuk milyon YTL harcayarak yenilediği sokakta, dört farklı mekan Küçük Beyoğlu adında buluşuyor.

Beyoğlu’nda Emek Sineması’nın bulunduğu Yeşilçam Sokağı bilmeyen yoktur. Eskidan sokağın devamında, daha çok metal ve rock dinleyenlerin takıldığı Ex-Bronx, RH Pozitif ve Yeşilçam adındaki mekanlar vardı. İstiklal Caddesi’ne birkaç metre mesafede bulunmasına rağmen köhneliği ve hayalet sokak görünümü, müdavimlerinin buraya Yeşilçam yerine Arka Sokak demesine sebep oluyordu.

Eski halini bilenlerin bugün tanıyamayacağı güzellikte tasarlanan sokak, ay başında sessiz sedasız açıldı. Sürekli salaş ve bakımsız halde görmeye alıştığımız sokaktaki Ex-Bronx, RH Pozitif ve Yeşilçam’ın yerini kahverengi ahşap panjurlarla süslenmiş bembeyaz binalar aldı. Etrafta onlarca masa ve sandalyenin bulunduğu sokağın duvarında, müdavimleri tarafından anılacağı yeni ismi Küçük Beyoğlu yazıyor.

Sokak Kültürü
Hálá yeni boya kokusu yayan sokakta sırasıyla dört farklı mekan var; Fabrika, La Rambla, Paralel ve Last Pub. İnsan sokağa girince "Hangi mekana otursak" diye düşünüyor ama sonra hepsinin ortak olduğunu anlıyor. Çünkü çalan müzik ve çalışan garsonlar aynı. Kulağınıza alternatif rock’ın çalınacağı sokakta, sesin her yere eşit dağılabilmesi için toplam 16 hoparlör var. Sokakta bar kültürünü yaymayı hedefleyen işletmeciler, Küçük Beyoğlu’nu 60’tan fazla masayla 300 kişilik yapmışlar. Tabii buna ayakta takılacak kişiler dahil değil. Kışın iç mekanlarla birlikte bu sayı 1200’e çıkıyor.

Rahatlık Ön Planda
Beş katlı Fabrika, kahverengi deri koltukları ve ara katlardaki sedirleriyle çok şık. 250 kişilik terasındaki minderler de şu güzel havalarda saatlerce yayılmak için birebir. Fabrika’nın hemen yanında adını Barcelona’daki meşhur sokaktan alan La Rambla var. Burası da beş katlı ama bir katı idareye ve DJ kabinine ayrılmış. Daha çok kışın kullanılması planlanıyor.

Bir sonraki bar, Paralel. Yaklaşık 50 kişilik bu küçük mekan, Avrupa’da sokak başlarındaki pub’ları hatırlatıyor. İçeriye girdiğinizde tanıdık birine rastlayacaksınız hissi veriyor.

Masada Oturmak Yok
Mekan sahipleri her ne kadar müşterilerin rahatını düşünse de, masalarda çok da uzun süre oturmalarını istemiyor. Buraya gelenlerin sokak boyunca dolaşmasını, sokakta eğlenmesini umuyor. Bu nedenle son mekana Last Pub adı verilmiş. Masa ve sandalyesi olmayan barda, sadece shot içilebiliyor. Shot içmek isteyenlerin, diğer mekanlardan kalkıp buraya kadar gelmesi gerekiyor. Böylece müşterilerin sokakta sabit durmamaya alışacağı düşünülüyor. Yine bu sebepten sokağa dört tane de oyun makinesi yerleştirildi. Internete bağlı makinelerde, dilerseniz tek başınıza dilerseniz de dünyanın öbür ucundaki biriyle zeka, spor ya da kart oyunları oynayabilirsiniz.

Efes Pilsen’in her işletmeye verdiği bira muslukları, mekana özel ve neonla yaptırıldı.

Toplam mekan sayısı 4, bar sayısı 7. 25 servis elemanı var.

16 güvenlik kamerası ve üçer kişi dönüşümlü çalışan yedi sivil güvenlik bulunuyor.

Mekanlar her gün 10.00 - 02.00 saatleri arasında açık.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.