Haberler

Zorlu Grubu: "Hukuka Saygılıyız"

Tarih: 2 Mayıs 2008


Zorlu Yapı Yatırım AŞ Genel Müdürü Levent Ergül, Danıştay 6. Dairesi’nin Zincirlikuyu Karayolları arazisi imar planının yürütmesini durdurma kararı nedeniyle bir açıklama yaptı. Kararın hukuka olan inançlarını değiştirmeyeceğini vurgulayan Ergül, “Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz” dedi.

Levent Ergül, Zorlu Yapı Yatırım AŞ’nin, açılmış davalara rağmen 800 milyon dolarlık arazi bedelini 30 Mayıs 2007 tarihinde Özelleştirme İdaresi’ne peşin olarak ödediğini vurgulayarak, yürütmeyi durdurma kararına karşı Dava Daireleri Genel Kurulu’na itiraz yolunun açık olduğuna dikkat çekti. Davanın sivil toplum örgütleri tarafından 1/5000’lik imar planının iptali istemiyle ve yürütmeyi durdurma talepleriyle açıldığını belirten Ergül, şunları söyledi:

“Grubumuzun ülkesine yatırım yapma ilkesi ve hukuka olan saygısı kamuoyunun malumudur. Zorlu Yapı Yatırım AŞ, açılmış olan davalara rağmen bu inançla ihale bedeli olan 800 milyon doları peşin olarak ödemiştir. Çalışmalarımıza her zaman olduğu gibi hukuk kuralları çerçevesinde kamu yararını gözetecek şekilde yön vereceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak isteriz. 7 Mart 2007 tarihinde kamuoyuna açık olarak ve çoğu yabancı sermayeli 10 grubun katılımı ile yapılan ve rekor düzeydeki 800 milyon dolarlık teklifle Zorlu Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından kazanılan ihale sonrasında, Türkiye’de mimari açıdan bir ilk gerçekleştirilmiş; uluslararası bir mimari yarışma ile dünya çapındaki benzerleriyle boy ölçüşecek nitelikte bir eserin yaratılması hedeflenmiştir. Nihai seçimi Anıtlar Kurulu tarafından gerçekleşecek projede en ileri inşaat teknolojileri kullanılacaktır. Ortaya çıkacak eserin, halkımıza gurur vereceğine ve İstanbul’un simgelerinden biri olacağına inanıyoruz.”

Arazinin özelleştirilmesine karşı açılan diğer 3 davanın, Danıştay 13. Dairesi’nce görüldüğüne ve gerek ilgili Daire, gerekse Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından satışın ve özelleştirmenin hukuka uygun bulunarak oybirliğiyle onaylandığına dikkat çeken Ergül, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bu arazi üzerine yapacağımız eseri ‘2010 İstanbul Kültür Başkenti’ etkinliklerine yetiştirerek, ülkemize ve İstanbul’a layık, çevresiyle uyumlu ve toplam alanı 96 bin m2 olan arazide 60 bin m2 yeşil alana sahip, turizm, kongre merkezi, otel ve sosyo-kültürel alanlar içeren, İstanbul’un sembolü olacak bir yapı kompleksi yaratma amacındayız. Zorlu Grubu olarak bugüne kadar sanayide olduğu gibi gayrimenkulde de dünya çapında konuşulacak projelere imza atacağız.”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.