Haberler

Akfen, Abu Dabi ihalesinde ilk üç arasında

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Dünya
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Abu Dabi Hava Alanı inşaatı ihalesinde ilk üç firma arasına girdiklerini belirterek, "Abu Dabi Hava Alanı inşaatı en büyük hedeflerimizden, yakın çevremizdeki bütün hava alanlarıyla ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.

Bilkent ve Sabancı Üniversiteleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "MBA Forum 2008" toplantısı dolayısıyla Antalya'da bulunan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, firmasının yatırımları konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Hava Alanı inşaatını yüklenmek üzere uluslararası ihaleye katıldıklarını belirten Akın, ihale için son üç firma arasına girdiklerini söyledi. Akın, şunları kaydetti:

"Abu Dabi Hava Alanı inşaatı yapımı ihalesinde son kalan üç firmalık listedeyiz. Liste yeni ilan edildi. Abu Dabi Hava Alanı inşaatı en büyük hedeflerimizden. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde terminal ve pist yapacağız. Gazipaşa'ya turizme hitap edecek bir hava alanını yapmak lazım. Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da iki ufak hava limanı alıp geliştireceğiz. İlgilendiğimiz bir kaç tane daha yer var, takip ediyoruz. Yakın çevremizdeki bütün hava alanlarıyla ilgileniyoruz."

Enerji yatırımları
Enerji yatırımlarının devam ettiğini belirten Akın, 350 megavat kurulu güce sahip hidroelektrik santralı kuracaklarını anımsattı. Akın, şöyle devam etti:

"350 megavat kurulu gücünde hidroelektrik santralı yatırımımız var. Toplam 1,5 milyar kilovat saatlik bir enerji yatırımımız var. Bunun 100 milyon doları 2008'de gerçekleştirilecek. Ülkenin 20 bölgesinde hidroelektrik santral yatırımlarımızın toplamının 650-700 milyon doları bulacağını düşünüyoruz. Üç yıl içerisinde içerisinde bu yatırımı tamamlayacağız. Ülkenin çeşitli yerlerinde hidroelektrik enerjisi, küçük güneş santralleri ve yenilenebilir enerji şeklinde yatırımlarımız olacak."

Hatay bölgesinde rüzgar enerjisinden elektrik santralı kurmak için de girişimlerde bulunduklarını anlatan Akın, rüzgar enerjisi elde etmek amacıyla 100-150 megavat kurulu elektrik santralı kuracaklarını vurguladı.

Otel yatırımları
Otel yatırımlarının da devam ettiğini, şu ana kadar İstanbul'da iki, Eskişehir ve Girne'de de birer otel yapıldığını belirten Akın, şöyle devam etti:

"Bu otellerimiz işletiliyor. Bu yıl Trabzon'da Novotelini açıyoruz. Yıl sonunda Kayseri sırada. 2009 başında ise Gaziantep oteli açılacak. Trabzon ve Gaziantep'te ikişer otel olacak. Yıl içinde Bursa ve İzmit'te iki otelin temeli atılacak. Rusya'da da 4 otelin temelini atacağız. Toplam 50-60 otele ulaşmayı hedefliyoruz."

Ekonomik kriz
Ülke ekonomisini ihtiyatla izlediklerini ancak şu anda olumsuz bir algılamanın söz konusu olmadığını ifade eden Akın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda pek fazla bir şey algılamıyoruz. Bu algılamayacağız anlamına gelmez. Şu anda dikkat edeceğimiz, üzerinde duracağımız bir pozisyon yok. Bazı kötü rakamlar veriliyor, ihtiyatla izliyoruz. Krizlik bir durum görmediğimiz için tedbir de almıyoruz. İniş, çıkışlar, rakamlarda değişiklikler olabilir ama bunların kriz doğuracağı anlamına gelmez."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.