Haberler

Yargı ne diyorsa o!

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Şenol Demirci
İstanbul Mimarlar Odası Başkanı, Four Seasons Otel için verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmamasıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in, Danıştay 6. Daire tarafından Four Seasons Otel için verilen “yürütmeyi durdurma” kararını uygulamamasının suç olduğunu söyledi.

Er’in durdurmama gerekçesi olarak “UNESCO’yu beklemesinin” anlaşılır bir mazeret olamayacağını kaydeden Muhçu, “Yargı kararı bilirkişi raporuna dayanarak veriliyor. Rapor, buradaki inşaat faaliyetlerinin derhal durdurulmasını gerekli kılıyor. Belediyenin sorumluluğunu yerine getirmemesi, suç işlemesi anlamına geliyor” dedi.

UNESCO’nun daha önce tarihi yarımadadaki incelemeleri ve çalışmaları sonrasında hazırladığı raporda söz konusu inşaatın bir an önce durdurulmasını istediğini kaydeden Muhçu, “UNESCO’nun kararı çok net. Farklı bir karar çıkmasının mümkünü yok. O zaman insana sorarlar: Neyi bekliyorsunuz?” diye konuştu.

Muhçu, “İdari birimler görevden kaçıyor, mahkeme kararını uygulamıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘Yargı kararı yerine getirilecek’ demişti. Söz ve sorumluluklar yerine getirilmezse suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.