Haberler

100 bin kişi, yapıyla ilgili herşeyi bu fuarda bulacak

Tarih: 3 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hanife Baş
Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) düzenlediği ’Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2008 İstanbul Fuarı’, 30 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 31’inci kez düzenlenen yapı sektörüne yönelik fuar 50 ülkeden 810 firmayı buluşturuyor. Fuarı, bu yıl ziyaret edenlerin sayısının 100 bine ulaşması bekleniyor. ’Turkeybuild 2008 İstanbul Fuarı’, 60 bin metrekarelik alanda, 10 salonda ve açık alanda düzenleniyor. ’Yapıda Ne Varsa Hepsi Bu Fuarda’ sloganıyla düzenlenen fuarda, 38 farklı ürün grubunda yapı ile ilgili ürün ve hizmetler katılımcıların beğenisine sunuluyor.

10 bin ürün sergilenecek
Kaba yapı malzemelerinden, bitirme işlerine, banyo-mutfak donatımlarından, döşeme kaplamalarına, yapı ile ilgili bilgisayar yazılımlarından yalıtıma kadar çok farklı alanda ürün ve hizmet üreten firmalar, fuarda bir araya gelecek. Turkeybuild 2008’de 10 bin 266 ürün ve bin 282 ürün çeşidi sergilenecek. Yapı Endüstri Merkezi (YEM) Genel Müdürü Güven Cantürk, Türk inşaat malzemesi ve Türk müteahhitlik sektörünün son yıllarda uluslararası piyasalarda önemli mesafeler katettiğini belirterek, birçok inşaat malzemesinin üretiminde Türkiye’nin, Avrupa’da ya da dünyada ilk beşte yer aldığını vurguladı. Sektörün son üç yılda yüzde 35 oranında büyüdüğünü dile getiren Cantürk, yüzlerce çeşit mal ve hizmet üretimi ile doğrudan bağlantısı, yoğun işgücü kullanımı ve sosyo ekonomik refah düzeyine olan katkısı nedeniyle ekonomik yapı içerisinde ayrı bir yere ve öneme sahip olan inşaat sektörü, yarattığı katma değer ve istihdam açısından Türkiye ekonomisinin de lokomotifi olduğunu ifade etti.

İhracat eğilimli sürer
Cantürk, Türk inşaat malzemesi ve Türk müteahhitlik sektörünün son yıllarda uluslararası piyasalarda önemli mesafeler katettiğine de değinerek, birçok inşaat malzemesinin üretiminde Türkiye’nin, Avrupa’da ya da dünyada ilk beşte yer aldığını vurguladı. Özellikle uluslararası piyasalardaki hareketliliğin, Türk ekonomisini de etkilediğini kaydeden Cantürk, "Ekonominin en büyük bileşeni yapı sektörü de bu etkilenmeden payına düşeni alıyor. Ancak orta ve uzun vadede, devam eden konut ihtiyacının giderilmesi paralelinde Türk yapı sektörü hareketli olacak. Türk yapı malzemesi sektöründe de özellikle ihracatın artması eğiliminin devam edeceğini umut ediyoruz" dedi.

Yurtdışından heyetler geliyor
Uluslararası Yapı/Turkeybuild 2008 İstanbul Fuarı tanıtımı için yürütülen çalışmalar sonucunda, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Alım Heyeti programı ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu desteği ile fuara 16 yabancı ülkenin inşaat yatırımlarından sorumlu alım heyetinin katılımı gerçekleşiyor. Heyetlerin katılımı Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB) ile Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) organizatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

En iyi stand ödülü
Seminer, film gösterimi, panel, ödül töreni gibi çeşitli etkinliklerin de yer alacağı fuarda, tüm fuar katılımcıları arasında geleneksel olarak düzenlenen ’Amacına En Uygun Hazırlanmış Stand Ödülleri’ de, sahiplerini bulacak. Son yıllarda uluslararası katılımcı firmaların daha da fazla ilgi gösterdiği fuarda, ABD, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, İsrail, İtalya, Kanada, Kore ve Tayvan’da bulunan yapı endüstri merkezi acenteleri aracılığıyla da yabancı firma katılımı gerçekleşiyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.