Haberler

AVM’lerin büyüklüğü huzursuz edici noktada

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet

Alışveriş merkezlerinin büyüklük unsuru üzerine kurulduğunu, ancak büyüklüğün bıçak sırtı bir kavram olduğunu ifade eden Minasera Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin sahipleri Murat Sonbay ve Üner Karabıyık, "Büyüklük, dengeyi kaçırdığınız zaman insanı huzursuz eden bir özellik. Mekanı dolaşıyorsunuz ve günün sonunda kilometrelerce mesafe yürümüş oluyorsunuz" dediler.

Amaç kaliteli vakit geçirmekse, bunun metrekareyle ve dükkan adediyle ilgisi olmadığını ifade eden genç girişimciler, Ankara’da bir ilk olan butik AVM kavramını ve sektörün durumunu Ankara Hürriyet’e anlattılar. Sonbay ve Karabıyık şunları söyledi:

"Son dönemde çok fazla alışveriş merkezi yatırımı yapılıyor. Büyük bir yer yaptığınız zaman büyük kalabalıklar çekiyorsunuz ve kalabalığın ciddi bir huzursuz ediciliği var. Biz, bu kalabalıklardan sakin bir limana kaçmak isteyen insanlar için yeni bir adres olduk. Kendini farklı hissetmek ve kaliteli zaman geçirmek isteyenler için metrekare kavramı önemli değil."

Butik merkez
Butik AVM kavramı estetik kaygısından geliyor. Minasera’da estetik kaygısı, projenin tasarım aşamasında gerçekleşti. Markalarımızın gücü de, butik konseptimize güç katıyor. Tüm dünyada life style konsepti gelişim göstermeye başladı. Bu konseptte tekstil değil, restoranlar, elektronik, kitap, sinema gibi alanlar ön plana çıkıyor. Dünyadaki trend bu yönde. Biz de mağaza karmamızı bu trende uygun olarak yapmaya çalıştık. AVM’lerin her geçen gün biraz daha büyüğü, biraz daha lüksü yapılacak ama bunlar hiçbir zaman insanların ruhuna gıda olacak tarzda merkezler olmayacak. Bunlar, sadece metrekare büyüklükleriyle ve dükkan sayılarıyla savaşan mekanlar. Minasera’nın her ekonomik koşulda iyi bir müşteri profilinin olacağına inanıyoruz."

İstihdam sağlıyor
AVM kategorisindeki rekabetin her geçen gün daha da kızışacağını ve bu kızışmanın da sadece AVM’lerin kendilerine zarar vereceğini düşünüyoruz. AVM’lerin artmasının Türkiye’ye bir artı yönü, istihdam sağlamasıdır. Çalışan sayımız yaklaşık olarak 500. Burada tüm ekonomik faliyetler kayıt altında. Ülke ekonomisi için bu tip yerlerin varlığı büyük önem taşıyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.