Haberler

"Seyrantepe'de sorun yok Talu'yu istemeyenler uyduruyor"

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Sabah Yazan: Menekşe Ataselim
Eren Talu'nun kazandığı Seyrantepe ihalesinin iptaline yönelik söylentilere TOKİ Başkanı yanıt verdi: Bunlar Talu'yu istemeyenlerin uydurması.

Galatasaray'ın 49 yıllığına üst kullanım hakkına sahip olacağı Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Stadyumu'nun ihalesinin ikinci kez iptal edileceği iddialarına Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'dan yanıt geldi. Erdoğan Bayraktar, stadın hafriyat çalışmalarının sona erdiğini ifade ederek, "Her şey yolunda" açıklamasını yaptı. Son haftalarda, 'ihaleyi kazanan Eren Talu'nun finansman sıkıntısı yüzünden çalışmaları hızlandıramaması nedeniyle TOKİ'nin yeni bir ihale ile müteahhidi değiştirmeyi istediği' şeklindeki konuşmaların kamuoyuna yansıtıldığını hatırlattığımız Bayraktar, şöyle yanıt verdi: "TOKİ'nin diğer tüm ihalelerini iptal edip yeniden yapma olasılığı ne kadarsa, Seyrantepe'yi iptal etme olasılığı da o kadar. Şu anda böyle bir şey asla söz konusu değil. Eren Talu'nun bu işi yapıyor olmasından çok mutlu olmayanlar var. Bazı kesimler laf çıkarıyor."

'İşleyiş Oturdu'
İnşaatın durumu ve çalışmaların hızı hakkında da bilgi veren TOKİ Başkanı Bayraktar, "Zaten hafriyat çalışmaları tamamlandı bile. Temel atıldı. Artık işleyiş oturdu" diye konuştu. Bayraktar, temel atma töreninin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 13 Aralık 2007'de gerçekleştirildiği stadın, söylendiği gibi, 2009 yılına yetişeceğini de sözlerine ekledi.

ABD'den ortak getirmişti
Seyrantepe'de inşa edilecek spor kompleksinin içinde yer alacak stadyum 52 bin seyirci kapasiteli olacak ve çatısı açılır-kapanır tipte inşa edilecek. 4 bin 500 araçlık otoparkın da yapılacağı proje inşa edildikten sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek. Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'ın olacak. İsmi daha sonra Aslantepe olarak değiştirilen proje için TOKİ'nin yaptığı ilk ihale iptal edilmiş, ikinci ihaleyi ise 777 milyon 777 bin 777 YTL'lik teklifi ile Eren Talu-Alke İnşaat Ortak Girişimi kazanmıştı. TOKİ'ye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı verilecek olan projeye birkaç ay önce ABD'li şirket Crescent Heights da ortak olarak Talu'nun konsorsiyumuna katılmıştı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.