Haberler

TAV'a Abu Dabi'den ikinci davet

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Radikal

TAV Havalimanları Holding, Abu Dabi Havalimanı projesinde ikinci teklifi vermeye davet edildi. TAV Havalimanları Holding'den açıklama yapıldı.

Açıklamada, 24 Aralık 2007 tarihli özel durum açıklamasında, TAV Havalimanları'nın, Abu Dabi Airports (ADAC) tarafından, teklif vermek üzere davet edildiği Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı'nın kamu özel sektör (PPP) işbirliği adı altında geliştirme projesi için yapılacak iki aşamalı değerlendirme sürecinin ilk aşamasına, diğer katılımcıların yanı sıra, tek başına teklif verdiğinin 14 Mart tarihli özel durum açıklamasıyla duyurulduğu hatırlatıldı.

İMKB'ye yapılan açıklamada, söz konusu proje için şirketin vermiş olduğu ilk aşama teklifin, ADAC tarafından yeterli görülen üç tekliften birisi olarak seçildiği ve şirketin ikinci (son aşama) teklifini vermek üzere davet edildiği kaydedildi.

'Rüzgâr doğru yerden'
Daha önce düzenlediği basın toplantısında TAV Havalimanları Holding'in 10 yılda 10 havalimanı hedefiyle 1997 yılında yola çıktığını anlatan TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener şunları söylemişti: "2008'de sekiz havalimanına ulaştık. Bu yıl iki havalimanını da portföyümüze katarak hedefe ulaşacağız.

Bu çok önemli 2017'de tüm havalimanlarımızda toplam ortalama 100 milyon yolcu sayısına ulaşacağız. Şu anda organik büyüyerek 2017'de 65 milyonu zaten buluruz. Demek ki 35 milyon yolcu getiren ingorganik büyümeyle bu rakama ulaşacağız. Çek Cumhuriyeti'nin birasıyla ünlü Pilsen şehrinin havalimanını ve Almanya'nın Lahr Havalimanı'nın yapımı ve işletmesini devralıyoruz. Bu iki havalimanı da ortağımız Bab Cock and Brown'a ait. Havalimanlarına da yüzde 50 ortak olup, yapıp işleteceğiz. Bunun dışında Abu Dabi Havalimanı ihalesine davet aldık. Çok büyük bir proje 4-5 milyar dolarlık. Kazanacağımıza inanıyorum. Yılda iki veya üç tane havalimanını portföyümüze katmaya planlıyoruz. Çünkü bizim sektör için rüzgâr doğru yönde esiyor. Biz de ona göre yelkenlerimizi açmış vaziyetteyiz."

Ülke sayısını artırıyor
TAV, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar ile İzmir Adnan Menderes Dış Hatlar'ı, yurtdışında ise Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nı işletiyor. TAV, Antalya Gazipaşa Havaalanı ile Tunus'un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın işletme hakkını da elinde bulunduruyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.