Haberler

Çevre cinayetine bakan son versin

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yaşar Anter
Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda denize kaçak dolgu yapan MNG Holding'e bağlı Günal İnşaat Turizm'e İl Özel İdaresi 25 bin YTL daha ceza keserken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, olayı incelemesi için bölgeye davet edildi.

MİLAS'ın Güllük Körfezi'nde turistik tesis yapan, hafriyatı da iskele yapmak için denize döken MNG Holding'e İl Özel İdaresi 25 bin YTL ceza verdi. Şirkete daha önce de 21 bin 500 YTL ceza verilmişti.

Şirkete izinler için verilen sürenin yarın dolacağını kaydeden Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, şunları söyledi:

"Şirket hala izinleri alamadı, bize başvurusu olmadı. ÇED raporu almak için çalışıyorlar. Şirkete 5 Mayıs sabahından itibaren denize döktüğü dolgu ve hafriyatı döktüğü gibi geri alması gerektiğini belirten yazımızı ilettik. Dolguyu, vereceğimiz sürede almazlarsa şirket hakkında tutanak tutup mahkemeye vereceğiz. Dolgunun denizden devlet tarafından alınmasını ve yapılan tüm masrafların şirketten tahsil edilmesini sağlayacağız."

Türkiye Yeşilleri Kurucu Üyesi Bilge Contepe de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Bodrum'a davet etti. Günay'ın çevre cinayetini yerinde inceledikten sonra tahsisi iptal etmesi gerektiğini belirten Contepe, şöyle konuştu:

İşin peşini bırakmayız
"Geçen yıl benzer durum Bodrum Yarımadası'nda 4 bölgede söz konusuydu. Devletin tahsis ettiği yerleri Danıştay 6. Dairesi kararı ile geri aldık. Peşkeşten kurtardık. Gerekirse aynı yolla tahsisi iptal ettireceğiz. Bunu yapmadan önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı bu rezil duruma son vermeye çağırıyoruz. Devlet bu adımı atmakta ayak direrse hukuk yolu ile adaletin yerine gelmesini sağlayacağız. Ayrıca şirkete yeni bir süre verilmesi düşünülüyormuş. Bu şirkete tanınan ayrıcalık kimseye tanınmadı. Sürekli süre verilmesi oyunun bir parçası. Ancak bu işin peşini bırakmayacağız. Şirket dolguyu almaz ve tahsis iptal edilmezse sert eylemler yapmayı planlıyoruz."

Günal'ın heykelini dikeriz
MNG Holding'in Pina Yarımadası'na adım attığı günden bu yana ağaç katliamı yapıp denizi doldurduğunu, çevre cinayetlerini uyarılara rağmen sürdürdüğünü belirten Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan da şu görüşleri savundu: "MNG, devletin bürokratlarıyla sorun olmaya devam ediyor. MNG Holding A.Ş. Başkanı Mehmet Nazif Günal'ın, 'Ne olmuş yani...' açıklamasıyla cüretini gösteren şirketin yöneticilerine teşekkür plaketi verildi. Bir heykelleri dikilmediği kaldı. Mehmet Nazif Günal'ın orman arazisinden aldığı tahsisli araziyi bir an önce devlete iade etmesini ve Bodrum'da yatırım yapmaktan vazgeçmesini öneriyoruz. Aksi takdirde Bodrum'un girişine heykelini dikerek 'Çevre ve Doğa Katili' ilan edeceğiz. Artık gelinen noktada ne Bodrum, ne Güvercinlik, ne de Milas halkı bu sermayeyi cennet koylarımızda görmek istiyor."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.