Haberler

Çayın demlenmesini bekleyen penguen

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet
Uzmanlar kahvaltının en önemli öğün olduğunu söylüyor. Ama sabah erken kalkıp işe yetişmek isteyen birçok kişinin kahvaltı yapmaya ayıracak zamanları yok. Tasarımcılar bu derde de çare buldu. Pratik makinelerle hızlı kahvaltılar hazırlayabilirsiniz.

Sallama çayın süresi dolunca burun kalkıyor, poşet çıkıyor. Bu penguen şeklindeki alet poşet çaylarınızın bardakta demlenmesini sizin için bekliyor. Poşet çayı penguenin burnuna bağlayıp istediğiniz süreye zamanı ayarlıyorsunuz, süre dolunca penguen burnunu havaya kaldırarak çay poşetini bardaktan çıkarıyor.










“Seni seviyorum” diyen tost

Kahvaltıda sevgilinizin tostunun ya da kızarmış ekmeğinin üzerine hoş bir not bırakmak ister misiniz? Eğer cevabınız “Evet” ise Sahsa Tseng tam size göre bir alet tasarlamış. Tost makinesinin üzerindeki bölmeye özel kalemiyle yazdığınız not kızartmış ekmeğin üzerine çıkıyor. Böylece sabahları çevrenizdekilere hoş bir sürpriz yapabiliyorsunuz.




Hem kesin hem tartın

Jim Termeer ve Jess Giffin’in tasarımı olan bu kesme tahtasında sebzelerinizi doğrayabilir ve aynı anda tartabilirsiniz. Böylece yemeklerinizi tariflerdeki tam ölçülerde kolayca hazırlayabilir, ideal lezzetlere ulaşabilirsiniz. Bu tasarım Uluslararası Mutfak ve Çevre Tasarım Yarışması’nda üçüncülük kazandı.

Aynı anda kek, yumurta ve kahve
Mutfağında yer açmak isteyenler için ideal bir makine. “Uyan sabah oldu” isimli sette filtre kahvenizi, yumurtanızı ve kekinizi aynı anda yapabilirsiniz. Enerji tasarrufu da sağlayan makine bir Japon firması tarafından üretildi.

Kombine makineler
Yumurtalı sandviç iki dakikada hazır

Kahvaltı için vaktiniz yoksa kızarmış ekmeği ve yumurtayı iki dakikada hazırlayabilen bu makine size göre. Aynı anda yumurtanızı ve iki kızarmış ekmeğinizi pişirerek güne nefis bir yumurtalı sandviçle başlayabiliyorsunuz.

Hem çay hem tost makinesi
Bu makine bir taraftan ekmeğinizi kızartırken, bir taraftan da çayınızın demlenmesini sağlıyor. Bu ilginç tasarımın mavi, yeşil ve beyaz renkleri mevcut.

Lamba düğmelerinden tuzluk ve biberlik
Cheton Sorab’ın tasarladığı tuzluk ve biberlik tıpkı lamba açma kapama düğmesine benziyor. Bir tarafına tuz bir tarafına biber koyabileceğiniz bu tasarımda hangi baharatı kullanmak istiyorsanız lambanın düğmesini o tarafa açıyorsunuz.

Tembeller için çaydanlık
Lotte Alpert’in tasarladığı çay makinesi oturtulduğu dairesel alanda rahatça öne arkaya hareket edebiliyor. Böylece onu yerinden kaldırmadan bardaklara çay servisi yapabiliyorsunuz. Ayrıca alttaki hazne çayı istediğiniz sıcaklıkta tutuyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.