Haberler

İtfaiyede gökdelen alarmı

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner

İzmir'deki çok katlı binaların artan sayısı, Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye, olası bir yangında gökdelenlere müdahale edebilmek için kendisine bağlı İzmir İtfaiyesi'nin araçlarını yenilemek ve güçlendirmek üzere yoğun bir çalışma başlattı.

İzmir Limanı ile Bayraklı'daki Turan arasında kalan yeni kent merkezine inşa edilecek gökdelenler için de önceden önlem almak isteyen İzmir İtfaiyesi, gelişmiş araçlar satın almak için Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat etti. İtfaiye, bu kapsamda 4 adet 44 metrelik hidrolik teleskobik merdivenli yangın söndürme aracı, 5 adet 5 ton su kapasiteli arozöz ile 1 adet uzaktan kumandalı beton kırma cihazı ve delme özelliğine sahip robotik itfaiye aracı talebinde bulundu.

Bir Tane Var
İzmir İtfaiyesi'nin yangın söndürme aracı talebi, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önerge olarak sunuldu. Önergede son dönemlerde kentteki yüksek yapılarda artış olduğu ve itfaiyenin elinde bu yapılara müdahale edebilecek sadece 1 araç bulunduğu belirtildi. Söz konusu aracın 52 metrelik merdivene sahip olduğu ifade edilirken, yeni alınacak araçların da yüksek yapıların bulunduğu bölgelerde konuşlandırılacağı kaydedildi.

Önergede ayrıca son dönemde Uzundere'de TOKİ tarafından yeni konutlar inşa edildiği, bunun yanı sıra liman ile Bayraklı arasındaki yeni kent merkezine yapılacak gökdelenler ve Torbalı'daki 15 katlı binalar hatırlatıldı.
İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, yangın filosuna dahil etmek istedikleri araçların kendilerine büyük güç katacağını belirtti. Yetkililer ayrıca, robotik araçla yangın söndürme işinin insansız uzaktan kumandayla yapılabileceğini dile getirdiler.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.