Haberler

Milliyetçiler'in Bursa planı...

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Olay Yazan: Yusuf Kayışoğlu
2007 seçimlerinde MHP, "Bursa Mutlu Olsun" sloganıyla yola çıkmıştı. 2009 yerel seçimleri öncesinde de MHP'nin benzer bir çalışma içine girdiği görülüyor. Cumartesi günü BUTTİM Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen İl Divan Toplantısı'nda açıklanan "2023 Yeşil Metropol Bursa Hareket Planı"yla MHP, yeni hedefler koyuyor önüne...

134 sayfalık hedef kitapta MHP'nin Bursa için çarpıcı önerileri var. Mesela... Batı Çevre Yolu gibi bir de Güney Çevre Yolu önerisi getiriyorlar. Güzergahı da çizmişler. Kitapçığın 39 sayfasında bu durum kroki eşliğinde şöyle özetleniyor:

"Nilüfer ilçesi Yıldırım'a, oradan da Kestel'e bağlanmalıdır. Hasanağa, Kayapa, Çalı, Beşevler, Dobruca, Çekirge'den devam ederek Teleferik ve oradan da Kestel'e ulaşan doğu-batı istikametinde yeni bir yol yapılması planlanmalı ve hayata geçirilmelidir."

Kolay bir çözüm değil bu, ama Bursa'nın yolsuz bir kent olduğu gerçeği düşünülürse, ileride yapılması gereken çalışmalardan birisi pek tabi olabilir. MHP İl Başkanı Arif Demirören ve ekibinin hazırladığı plan içinde dikkat çekici birçok unsur var elbette... İşte o önerilerden birisi de hava ulaşımıyla ilgili...

Birçok Bursalı'nın haberdar olmadığı Gemlik'teki Askeri Havaalanı'nın fonksiyonelleştirilmesi önerilen Yenişehir Havaalanı ile birlikte kullanıma açılması gerektiği üzerinde duruyor MHP... Kentsel dönüşüm, hava ve çevre kirliliği gibi konularda da çalışma yaptığı gözlenen MHP'nin 2007 genel seçimlerinden sonra yeni bir çalışmayla ortaya çıkmış olmasının altını özenle çizmek gerekiyor. Elbette MHP bu hazırlıkları siyaset adına yapıyor.

Yine de... Amaç ne olursa olsun yaşadıkları kentle ilgili ayrıntılı öneriler oluşturarak, güzel Bursa'nın bugününü kayda geçirme ve gelecekte olacaklarla kıyaslama şansı veriyorlar, Bursalılar'a... Mesela... MHP`nin 56 başlık altında topladığı "2023 Yeşil Metropol Bursa Hareket Planı" içinde çarpıcı bir öneri daha var. Bursa'nın gelecekte en gözde tarihi mekanlarından biri olmaya aday Apolyont Gölü kıyısındaki Gölyazı'da balık borsası kurulmasını da öneriyorlar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.