Haberler

Tarihi konak kültür evi olacak

Tarih: 5 Mayıs 2008 Kaynak: Osmaniye Kent Haber
Osmaniye'de, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra kültür evi olarak hizmet verecek olan tarihi konağa, Salih Sefa Yazar'ın ismi verildi.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesi Akyar Caddesi üzerinde bulunan tarihi binayı 2006 yılında satın alarak, restorasyonu için Anıtlar Kurulu'na müracaat ettiklerini belirtti. Projenin hazırlandığını, çok uzun çalışmalar neticesinde Anıtlar Kurulu'ndan onayın çıktığını ve şimdi ihaleye çıkılacağını ifade eden Çuhadar, "İhale öncesi bu binaya bir isim verilmesi gerekiyordu. Ben de sevdiğim, saydığım dostum, ağabeyim olan kentimizin kültür ve sanat hayatına büyük katkıları bulunan Salih Sefa Yazar’ın adının bu binaya verilmesinin uygun olacağını düşündüm. Belediye Meclisi'ne teklif götürdüm, kabul edildi" dedi.

Tarihi konağın restorasyonuna çok yakında başlanacağının altını çizen Çuhadar, Salih Sefa Yazar Kültür Evi'nde kentin kültürü ve el sanatlarının yaşatılacağını, Osmaniye'yi tanımak isteyen misafirlerin de burada ağırlanacağını kaydetti. Çuhadar, açıklamasında şunları belirtti: "Bu binanın, şehirleşmede önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Kültüre verdiğimiz değer ortadadır. Gazeteci dostlarımızı da bu çatı altında buluşturmayı düşünüyorum. Özetle, burası Osmaniye evi olacaktır.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.