Haberler

4. Levent-Maslak-TEM güzerahındaki trafik kavşaklarla rahatladı

Tarih: 6 Mayıs 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükdere Caddesi- Maslak-Sarıyer güzergahında tamamlanan Ayazağa, Seyrantepe, Harp Akademileri, İstinye ve Hacıosman Kavşakları bölge trafiğini ciddi ölçüde rahatlattı. Kavşakları gezen Başkan Topbaş, “Artık Seyrantepe, TEM ve Maslak güzergahında araçlar hiçbir yerde kesişmeden istedikleri yöne geçebiliyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükdere Caddesi- Maslak- Sarıyer güzergahında tamamlanarak bölge trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Ayazağa, Seyrantepe, Harp Akademileri, İstinye ve Hacıosman Kavşaklarını basın mensuplarıyla birlikte gezdi. Gezide İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şaban Erden ve Muzaffer Hacımustafaoğlu ile Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak da hazır bulundu.

Büyükdere Caddesi, Maslak-Sarıyer güzergahlarında tamamlanarak trafiği önemli ölçüde rahatlatan Ayazağa-Seyrantepe-Harp Akademileri Kavşaklarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’in yaptığı en büyük kavşak çalışmalarından olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, Seyrantepe, Tem Otoyolu, Maslak bağlantısında inşa edilen alt-üst geçit ve kavşakla araçların hiçbir yerde kesişmeden istedikleri yöne gidebildiğini söyledi.

Kavşaklarla Maslak-Ayazağa-4. Levent ve TEM hattı rahatladı
Bölgede tamamlanan kavşaklar sayesinde Maslak'tan Levent istikametine, Levent'ten de Maslak ve Edirne istikametine araçların kesişmeden yollarına devam edebildiğini ve Edirne yönünden gelen araçların da tünel ile kavşağa girmeden Maslak ve Beşiktaş'ın yanı sıra yeniden Edirne istikametine dönebildiğini anlatan Kadir Topbaş, “Maslak istikametinden gelen araçlar, Edirne istikametine girebilecekleri gibi, kavşağa girmeden ‘U’ dönüşü ile tekrar Maslak istikametine gidebiliyor. Maslak’tan gelip Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne çıkmak isteyen sürücüler, otoban üzerinde inşa edilen Seyrantepe katılımından otobana çıkabiliyorlar” dedi.

İki alt geçit, köprüler ve üst geçitlerden oluşan kavşakların toplam yol uzunluğu da 4 bin 934 metre olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, çalışma kapsamında ayrıca köprülerin güçlendirilerek genişletildiğini, Harp Akademileri önüne viyadük, daha ilerisine bir alt geçit yaptıklarını, Sanayi Mahallesi kavşağını genişlettiklerini, Ayazağa’ya da kavşak yaptıklarını kaydetti. Bu projenin kendilerinden önce hazırlandığının, ancak bir türlü içinden çıkılamadığı için bekletildiğinin altını çizen Topbaş, “Proje üzerinde bir yıl çalıştık, inşaat çalışmasını ardından başlattık. Şehrin gelişimi dikkate alınarak zamanında bunlar düşünülmediği için Maslak hattında sıkıntılar yaşandı. Ama kavşak ve yol çalışmalarını tamamladıktan sonra bölge artık rahat bir nefes aldı” diye konuştu.

Bölge ulaşımına 167 milyon YTL’lik dev yatırım…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Harp Akademileri, Seyrantepe ve Ayazağa Kavşakları ile bölgedeki yolların genişletilmesi için 135 milyon YTL harcadığını, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol gereği askeriyeye yapılan 32 milyon YTL’lik yatırımla birlikte toplam maliyetin 167 milyon YTL’yi bulduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, bütün bu yatırımları belediyenin öz kaynaklarıyla yaptıklarına dikkat çekti.

Bölgede daha önce Sarıyer ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne katılım ve ayrılmayı sağlayan hatların birbiriyle kesişmesinin getirdiği büyük bir kaos olduğunu, büyük eleştirilere rağmen, gece-gündüz demeden çalışarak buradaki sıkıntıyı ortadan kaldırdıklarını dile getiren Kadir Topbaş, “Çalışmalar kapsamında 3 bin 500 metrelik çift şeritli yol yaptık. Ayrıca TEM üzerinde 3’er şeritli iki yan yol ilave ettik. Tamamlanan projeyle Sarıyer istikametinden gelip köprüye katılmak isteyen araçların Levent içinde yarattıkları sıkıntı sona ermiş oldu” şeklinde konuştu.

Kavşakların özellikleri 
- Yol iki alt geçit köprüler ve üst geçitlerden oluşuyor. 
- Büyükdere Caddesi, Sarıyer, Ayazağa Köyü, Maslak, Kağıthane, FSM Köprüsü bağlantılarını sağlıyor. 
- İnşaat alanı 85 bin m2 
- Toplam yol uzunluğu 4.934 
- Üst üste inşa edilen iki tünel uzunluğu 432 mt 
- Toplam köprü uzunluğu 270 mt 
- Alt geçit tünellerin yapılabilmesi için 1.060 adet kazık çakıldı. 
- Çakılan kazıkların uzunluğu 15.865 metre 
- Kullanılan demir 3395 ton
- Çıkartılan toprak 175.015 m3 
- Bölgenin en büyük kavşak çalışmalarından biri. 
- Seyrantepe – TEM Otoyolu- Maslak bağlantısı Alt-Üst geçit kavşakta artık araçlar hiç bir yerde kesişmeden istedikleri yöne geçebiliyorlar. 
- Maslak’tan Levent istikametine, 
- Levent’ten Maslak ve Edirne istikametine araçlara kesişmeden gidebiliyor. 
- Edirne istikametinden gelen araçlar tünel ile kavşağa girmeden Maslak ve Beşiktaş istikametine gidebiliyor. 
- Edirne’den gelen araçlar, kavşağa girmeden tekrar Edirne istikametine dönebiliyor. 
- Maslak istikametinden gelen araçlar, Edirne istikametine girebilecekleri gibi, kavşağa girmeden U dönüş ile tekrar Maslak İstikametine gidiliyor. 
- Maslak’tan gelip FSM Köprüsü’ne çıkmak isteyen sürücüler otoban üzerinde inşa edilen Seyrantepe katılımında otobana çıkabiliyorlar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.