Haberler

Gaziantep'e dev müze

Tarih: 6 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Türkiye'nin en büyük müzesi Gaziantep'e yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak müzenin 45 bin metrekare alan üzerine kurulacağı bildirildi.

Türkiye'nin en büyük müzesi Gaziantep'e yapılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak müzenin 45 bin metrekare alan üzerine kurulacağı bildirildi. Müze için 40 milyon YTL bütçe ayrıldığı öğrenildi. Müzenin temelini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay atacak. Eski tekel binası olarak kullanılan 45 bin metrekarelik alan üzerine, 40 milyon YTL bütçe harcanarak kurulacak müzenin en kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor. Zeugma Kültür ve Müze Merkezi adı verilecek müzenin üç ana blok halinde bodrum katı dahil olmak üzere 3 katlı olarak inşaa edileceği ifade edilirken toplam inşaat alanının 33 bin metrekare olacağı bildirildi. Müzede bloklardan biri Arkeoloji Müzesi, ikincisi zeugma mozaik müzesi diğeri de sergi ve konferans salonu olarak tasarlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zeugma Müzesi'nin moziklerin sergilenebilmesi için galeri şeklinde planlandığını söyledi. Asım Güzelbey, tarihi mozaiklerin dış etkilerden etkilenmemesi için müzede ışık ve ısı sistemlerinin dikkatle projelendirildiğini ifade etti. Zemin katta mozaiklerin tanımı amaçlı bir sinevizyon salonu, toplantı salonları, hizmet mekanları ve satış birimlerinin olacağını belirten Güzelbey, bodrum katın yakın tarihe ait arkeolojik eserlerin sergilenmesinde kullanılacağını dile getirdi. Zemin ve birinci katın daha eski tarihlere ait eserlerin sergilenmesinde kullanılacağını aktaran Güzelbey, sergi alanları dışında toplantı salonları ve diğer hizmet alanlarının da olacağını kaydetti. Güzelbey, "Tüm kompleks içinde kültür amaçlı fonksiyonların yanı sıra dinlenme ve eğlenme amaçlı iç avluda cafe, bar mekanlarıda bulunacak. İç avlu çelik konstrüksiyonla kapatılarak yapıya estetik bir görünüm sağlamayı düşündük. Bu kompleks içindeki son mekan ise ilimizde eksikliği duyulan kültür ve sergi amaçlı sergi ve fuar merkezidir. Ayrıca yine aynı mekan içinde sergilenen ürünlerin satışı için dükkanlar bulunmaktadır" dedi.Başkan Güzelbey, Gaziantep'i kültür ve turizm şehri yapmak için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.