Haberler

OSB’de arıtma tesisi çalıştırılmıyor iddiası

Tarih: 6 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Yavuz Kuşdemir
TEMA ve Çevre Gönüllüleri Derneği Uşak Şube Başkanı Hasan Yüksel, Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) üç aydır arıtma tesisinin çalıştırılmadığını öne sürdü. Yüksel, dört kişilik heyetle, KOSB arıtma tesisinde inceleme yaptı. Gelen şikayetler üzerine tesisi incelediklerini söyleyen Hasan Yüksel, “Mart başında gittiğimizde, tesisin revizyona girdiği için çalıştırılmadığı, en geç bir ay içerisinde yeniden faaliyete geçeceği söylenmişti. Bir ay sonra gittiğimizde tesisin yine aynı gerekçeyle çalıştırılmadığını gördük” dedi.

Göz göre göre Menderes Havzası’nın kirletildiğini öne süren Yüksel, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Güzelay’la yaptıkları görüşmelerde, aylık 300 bin YTL gideri olan tesisin kuruluşların aidatlarını ödememesi nedeniyle çalışmadığını öğrendiklerini de iddia etti.

KOSB Arıtma Tesisi Sorumlusu Çevre Mühendisi Serhat Kurt, tesisin martta revizyona girdiği doğrulayarak, şunları kaydetti: “Revizyon kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Bu nedenle uzun sürdü. Yakın bir zamanda kimyasal bölümünü de faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Kokuyu da büyük oranda azalttık. Vatandaşlardan sabırlı olmalarını bekliyoruz. Burada yapılanlar sadece bir günde bitirilebilecek işlemler değil. Atık suları havzaya saldığımız iddiaları da gerçeği yansıtmıyor.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.