Haberler

Akçansa Çanakkale üretimi ikiye katladı

Tarih: 7 Mayıs 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: Mustafa Sezer
Sabancı Holding şirketlerinden Akçansa, Çanakkale fabrikasının 2’nci üretim hattını törenle açtı. Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye beldesinde bulunan, Sabancı Holding ve HaidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa Çanakkale’de 2006 yılında temeli atılan yeni üretim hattı 110 milyon euroya mal oldu. Yeni yatırımın devreye girmesiyle kapasitesini 2 katına çıkararak üretim yapan tesis, Türkiye’nin en büyük yatırım yapılan çimento fabrikası oldu. Yeni hat ile Akçansa’nın toplam klinker üretim kapasitesi 6.5 milyon ton, çimento üretim kapasitesi ise 9 milyon tona yükseldi. Çevre dostu teknolojilerin kullanıldığı fabrika çimento üretiminin yüzde 12’sini karşılayacak

Bölgenin İhtiyacı
Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, törende yaptığı konuşmada, “Fabrikamızın 2. üretim hattının faaliyete geçmesiyle sadece Türkiye’nin değil, bölgenin ihtiyacına da cevap vereceğiz” dedi. Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncay da 1974 yılından beri bölgeye değer kattıklarını, bu değeri bütün Türkiye’ye yaydıklarını söyledi. Tuncay, “2007 yılında 300 milyon dolar yatırım yaptık. Ladik Çimento fabrikasını alarak hızlı bir biçimde entegresini sağladık. Stratejik büyüme çerçevesinde hazır beton ve agrega tesisleri ekledik, lojistik ağımızı genişlettik. En önemli yatırımımız Çanakkale fabrikamızın 2’nci üretim hattı oldu” diye konuştu. Akçansa Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emir Adıgüzel yatırımı, 21.yüzyılın en güzel ve modern yatırımı olarak nitelendirirken, Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen de “Dünyadaki krize karşı A, B, C planımız var. Kendimiz için kaygı duymuyorum ama sektörün diğer oyuncularından olsaydım kaygılanırdım” diye konuştu.

Türkiye’nin parlak geleceğine yatırım
Akçansa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Daniel Gauthier “Türkiye’nin parlak geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hielderber ve Sabancı ortaklığıyla çok başarılı sonuçlar elde edildi. Türkiye, doğru yatırımların doğru şekilde yapıldığı ve ileriye dönük olumlu potansiyeller barındıran bir ülke” diye konuştu. Üretim hattını tam zamanında açtıklarını belirten Gauthier, Asya’dan Avrupa’ya taşıma ücretleri çok arttı. Dünya piyasalarında büyük artışlar oldu. Bu sebeple zamanlamamız müthiş” dedi.

Ahmet Dördüncü: Bölgede büyük avantaj var...
Sabancı Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, Çanakkale’nin sahip olduğu aydınlık yüzü daha da zenginleştirmeyi görev edindiklerini söyledi. Dördüncü, geçmişi 1974 yılına dayanan fabrikanın Çanakkale’nin önemli işletmelerinden biri olduğunu belirterek, “Bu yatırım sayesinde, yalnızca Türkiye’de değil bulunduğu bölgenin de ihtiyaçlarına cevap verebilecek potansiyele sahip Çanakkale fabrikası, cömert ham madde kaynaklarına yakınlığı, deniz taşımacılığına elverişli konumuyla ihracatta da önemli bir rekabet avantajı kazandıracaktır” diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.