Haberler

864 rakımlı cami

Tarih: 7 Mayıs 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Ali Ekber Ertürk, Hasan Ay
Ve Çankaya camii için düğmeye basıldı. Köşk’ün tam karşısında bulunan küçük mescidin yerinde 1.000 kişilik cami inşaatı başladı...

Arsasını Belediye Verdi
Çankaya Köşkü ile arasında sadece bir yol olan baraka mescit yıkılıp sessiz sedasız temel atıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin arsasını bağışladığı Köşk Camii, çift minareli olacak. Konferans ve tiyatro salonu ile eğitim merkezi bulunacak. Çevresi yeşil alan olarak düzenlenecek.

Hoca, Geri Adım Atmıştı
Erbakan Hoca, Refahyol döneminde Taksim ve Çankaya’ya cami sözü vermiş, büyük tepki alınca vazgeçmişti. Camiyi yaptıran dernek yöneticisi Remzi Toğanaş, 11 yıl sonra tartışmalı projeyi hayata geçirdi. Cami, 2 yıl içinde ibadete açılacak.

Köşk’ün yanı başına cami
Çankaya Köşkü’nün yanı başındaki 800 metrekarelik alanda yeni bir cami inşaatına başlandı. Daha önce bir mescidin bulunduğu alana yapılan Köşk Camii bin kişilik

Çankaya Köşkü’nün yanı başında bir cami inşaatına başlandı. Köşk’le arasında sadece yol bulunan “Köşk Camii”, aynı adı taşıyan 1980 yapımı mescidin yerine inşa ediliyor. Bunun için mescit, şubat ayında yıkıldı.

Köşk Camii’ni, “Çankaya Yıldız Mahallesi Köşk Camii Yaptırma Yaşatma ve Külliye Çalışmaları Derneği” yaptırıyor. Cami, Anayasa Mahkemesi’ne de 150 metre mesafede bulunuyor.

Çifte Minareli
Bin kişilik planlanan Köşk Camii’nin altında göze hoş görünmeyen dükkanlar yerine konferans salonu, eğitim merkezi ve tiyatro salonu bulunacak. Yine çevresinde parkların ve dinlenme alanlarının bulunacağı caminin kullanım alanı ise 800 metrekareden oluşuyor. Caminin önünde 2 bin metrekarelik bir de park yer alacak. Plana göre çifte minareli olacak.

Köşk Camii’nin arsasını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tahsis etti.

Camiyi yaptıran derneğin yöneticisi Remzi Toğanaş, AKŞAM’a şunları söyledi: “Burada, eski bir mescit vardı. Minaresizdi, bakımsızdı, yıkılmaya yüz tutmuştu. Biz burayı daha önceden yıkıp, yeni bir cami yapmak istedik. Sayın Erbakan’ın ‘Taksim’e ve Çankaya’ya cami yaptıracağım’ sözleri tartışma yaratınca yeni cami yapmaktan o dönemde vazgeçtik. Sonunda belediye arsayı tahsis edince biz de şubatta mescidi yıktık, Modern, çağdaş bir camimiz olacak. 2 yıla kadar bitirilmesi planlanıyor.”

Köşk Camii Necmettin Erbakan tarafından Refahyol Hükümeti döneminde de gündeme gelmiş ve büyük tartışmalara yol açmıştı.

Taksim’deki araziye 10 yıldır talip yok
Öte yandan Erbakan’ın cami yapılmasını istediği Taksim’deki arazi ise 10 yıldır satılamıyor. Ziraat Bankası, cami için gündeme gelen 1624 metrekarelik arsayı 10 yıldır her ay iki kez düzenlediği ihalelerle satmaya çalışıyor. Ancak, SİT alanı kapsamında olduğu için bugüne kadar yapılan 240 tur ihaleye rağmen araziye alıcı çıkmadı. İhalenin teminat tutarı 2 milyon 450 bin YTL.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.