Haberler

Metrolara yürüyen bantlı tünelle rahat ulaşılacak…

Tarih: 7 Mayıs 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Yılsonuna kadar metroyu Şişhane ve Ayazağa’ya kadar götüreceklerini belirten Başkan Topbaş, “Metroların daha çok kullanılması için çevreden istasyonlara yürüyen bantlı tünel yollar yapacağız” dedi.

Büyükdere Caddesi- Maslak- Sarıyer güzergahında tamamlanarak bölge trafiğine büyük rahatlık getiren Ayazağa, Seyrantepe, Harp Akademileri, İstinye ve Hacıosman Kavşaklarını gazetecilere gezdiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metroların daha çok kullanılması için çevreden istasyonlara yürüyen bantlı tünel yollar yapacaklarını açıkladı.

Metro gelecek, trafik rahatlayacak…
Gazetecilerle tamamlanan kavşakları gezen Başkan Kadir Topbaş, 4. Levent-Darüşşafaka güzergahındaki metro yatırımlarını da anlattı. Elektromekanik döşemesi hızla devam eden 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi ile Taksim-Şişhane metro hatlarını bu yılsonuna kadar açacaklarını belirten Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Atatürk Sanayi Sitesi ve Darüşşafaka’da ciddi metro talebi vardı. Bunu göz ardı edemezdik. Atatürk Sanayi Sitesi’ne kadar bu yılsonunda açıyoruz. Buradan Darüşşafaka’ya kadar olan tünel çalışması da tamamlandı. O bölümdeki istasyonu da bu döneme yetiştirmeye çalışacağız. Buralara metro hayal edilebilir miydi? Bu bölgedeki metro istasyonları açıldığında İETT otobüslerini ve minibüsleri kaldıracağız, insanlar daha çok metroyu tercih etsin diye. İnanıyorum ki yeni metro istasyonlarımız açıldığında insanlarımız kendi özel araçlarımız yerine metroyu tercih edecek ve bu güzergahtaki trafik rahatlayacak. Metroyla konforlu ve hızlı yolculuk yapmak varken insanlarımız neden arabalarını tercih etsin?.”

İlk tünel Seyrantepe ile GS stadı arasına…
Mevcut ve devam edenler dahil bütün metro istasyonlarına ulaşım konusunda bir çalışma başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Arkadaşlarıma ‘bütün istasyonları gözden geçirin’ dedim. Şu anda proje aşamasında olan çalışmayla mevcut ve devam eden metro istasyonlarına 150-300-500 metre mesafeden yaya ulaşım tünelleri yapılması için talimat verdim. Şimdi bu tünel yolları devreye alıyoruz. Böylece metro istasyonunun çevresine trafik yoğunluğu getirmeden, birçok noktadan yaya ulaşımı sağlayacağız. Bu projenin erişim konusunda çok ciddi faydaları olacak” diye konuştu.

Seyrantepe Kavşağı’nın hemen yanında yapılan 50 bin metre kare alanı kapsayan vagon triyaj alanının altında metro istasyonu, onun üstünde de 3 bin araçlık otopark olacağını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, bu bölgede Galatasaray için yapılan stattaki yolculuk sayısını dikkate alarak metronun saatteki yolcu kapasitesini 35 bine çıkardıklarını söyledi. İlk yürüyen bantlı tünel yolun da bu metro istasyonuyla hemen çaprazındaki Galatasaray için yapılan stat arasında yapılacağını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Seyrantepe Metro İstasyonu ile stad arasındaki TEM otoyolu altına 6,5 metre genişliğinde ve 150 metre uzunluğunda 3 tünel yol yapacağız. Yolcular, taraftarlar, yürüyen bantlar aracılığıyla yürüyerek istasyona ulaşacaklar. Bütün hesaplar stadın yoğunluğunun bir an önce boşaltılması üzerine yapıldı” dedi.

Seyrantepe İstasyonu’nun üstü satılık…
TEM’in yanındaki Seyrantepe Metro İstasyonu’nun 50 bin metre karelik vagon triyaj alanının üstünde yapılacak yapı hakkını da satışa çıkardıklarını anlatan Kadir Topbaş, “TEM’in yanında olması ve iş merkezlerine yakınlığı nedeniyle bu arazi çok değerli. Burası metronun bağlanması ve stadyumun devreye girmesinden sonra paha biçilmez bir değere sahip olacak. Altına da metro geldiğine göre araziyi iyi bir paraya satarız. İş adamlarımızdan iyi para bekliyoruz. Kendi kaynağımızı üretmek zorundayız” şeklinde konuştu.

İstinye Park ve çevresine de bağlantı tünelleri yapılacak
Benzer bir tünel yolu İstinye Park ve çevresine yapmak için alışveriş merkezinin yönetimiyle görüştüklerini dile getiren Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ayazağa Metro İstasyonu’ndan İstinye Park’a ve 450 metre uzunluğunda yürüyen bantlı tünel yol yapıyoruz. Böylece İstinya Park ile çevre mahallede yaşayan insanlarımızın metroya binmek isteyenin istasyona kadar yürümesi gerekmeyecek. Yeraltından yürüyen bantlı tünel yolla hemen metroya ulaşabilecek. Öte yandan, bu yaya geçitlerine bilboard asarak reklam alacağız, çünkü binlerce insan geçecek. Bütün bu yatırımları kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Reklam boyutun da düşünerek harcanan paranın geri dönüşümünü sağlayacağız tabi. Ayrıca yeni bir çalışmayla bütün istasyonlara o istasyonun ismini gösteren megaboard dikiyoruz.”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.