Haberler

'Krizde, pazarın sesini dinleyen inşaat şirketi ayakta kalacak'

Tarih: 8 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman
Amerika'da mortgage kriziyle başlayan global dalgalanma ve AK Parti'ye açılan kapatma davası inşaat sektörünü olumsuz etkilerken, bazı şirketler bunu fırsata dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Dumankaya, 5 yılda 15 bin konut hedefi çerçevesinde İstanbul Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'ne komşu olarak Dumankaya Vizyon'u inşa edecek. 120 milyon dolar değerindeki proje, 350 rezidans daireler ev, ofis ve mağazalardan oluşuyor. Metrekaresi 2.900 ile 3.700 YTL arasında satışa sunulan Dumankaya Vizyon projesinde, stüdyodan 1+1 ve 2+1'e, 3+1 daireye kadar birçok seçenek yer alıyor. İstanbul'da hayata geçirdikleri projeleri helikopterle gazetecilere tanıttıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, Türkiye'nin sıkıntılara, krizlere alıştığını belirterek, firma olarak endişelenmeden yola devam ettiklerini söyledi. Dumankaya, "Biz planımızı, projemizi, konsept geliştirme çalışmalarmızı yaptık, bütçemizi, finans kaynağımızı belirledik. Projelerimizi hayata geçirmekte kararlıyız. Son hızla yola devam ediyoruz." dedi. Yaşanan belirsizliğin piyasaya girecek yeni oyuncuları daha dikkatli davranmaya sevk edeceğini vurgulayan Dumankaya, faiz oranlarının artacağı düşüncesiyle kısmen bir tedirginliğin yaşandığını, ancak bunun konut satışlarını düşürmediğini, aksine artırdığını kaydetti. 5 yılda 15 bin konut hedeflediklerini belirten şirketin bir diğer Yönetim Kurulu üyesi Uğur Dumankaya da 5 bin 550 rakamına ulaştıklarını kaydetti. Rekabetin arttığını ve müşterinin bilinçlendiğini ifade eden Uğur Dumankaya, marka olmak ve pazarda tutunmak için ciddi araştırma yaptıklarını söyledi. "Pazarın sesini dinleyebilen, pazara ayak uyduran başarılı olacaktır. Pazarın sesi bize, çok ciddi dersine çalış, işini ciddiye al, satış sonrası hizmetlere önem ver diyor." şeklinde konuşan Dumankaya, gelişen sektöre ayak uydurmak için bir film yapımcısı gibi hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.