Haberler

'Yanan ormanlara yapılan binayı yıkarız'

Tarih: 8 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Hüseyin Aydın
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarının bir kısmının kasten çıkarıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, "Eğer herhangi bir vatandaşın işgal edildiğini bildiği bir yer varsa, bir yapı varsa yıkmaya hazırız. Bizzat kendi ellerimle yıkacağım." dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Cağaloğlu'ndaki binasında düzenlenen "Küresel Isınma Kurultayı"na katılan Bakan Veysel Eroğlu, orman yangınlarına değindi. Bakan Eroğlu, geçen yıl temmuz ayında ormanları yanan Bodrum ve Aydın gibi kentlerin bir yıl geçmeden tamamının yeniden ağaçlandırıldığını belirtti. Orman yangınlarının sebebine ilişkin sert açıklamalar yapan Bakan Eroğlu, "Bu yangınların bir kısmı kasten çıkartılmaktadır. Biz asla buna müsaade etmiyoruz. Değil 1 metrekare, 1 santimetrekare yanan orman alanının işgal edilmesi mümkün değildir. Anında uydudan tespit ediyoruz ve o alanı bir sene geçmeden mutlaka ağaçlandırıyoruz." şeklinde konuştu. Yanan orman alanlarını koruma konusunda kararlı olduklarının altını çizen Eroğlu, kasten orman yakan, ya da yanan alanlara yapı yapanlara ilişkin cezaların verilmesi yönünde talimatları verdiğini ifade etti. Bakan Eroğlu, "Eğer herhangi bir vatandaşın işgal edildiğini bildiği bir yer varsa, bir yapı varsa yıkmaya hazırız. Bizzat kendi ellerimle yıkacağım." diye konuştu.

Tarım alanlarının sulanması konusuna da değinen Bakan Eroğlu, "Türkiye'de yılda 40 milyar metreküp su kullanıyoruz. Bu suyun 30 milyar metreküpü sulamada kullanılıyor. 6 milyar metreküpü içme suyu, 4 milyar metreküpü ise sanayide kullanılıyor. Tarımda kullanılan 30 milyar metreküp suyun yüzde 30'unu tasarruf etsek, içme suyu ve sanayi suyunu karşılayacak miktardan daha fazlasını elde ederiz." diye konuştu. Çiftçilere de seslenen Eroğlu, "'Çok su çok ürün' demek değildir. 'Çok su az ürün' demektir. 'Tuzlanma' demektir. 'Su kaynaklarının israfı' demektir." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Bakan Veysel Eroğlu'nun konuşması sırasında salondaki konuklardan biri, "Bodrum'da MNG var." diyerek Bakan Eroğlu'nun sözünü kesti. Bunun üzerine Eroğlu, sinirli bir ifade ile "Bir saniye müsaade edin! Ben konuşmamı yapayım, provokasyona gerek yok!" dedi. Konuğun konuşmaya devam etmesi üzerine Bakan Eroğlu, üst üste iki defa "Müsaade et!" diyerek uyarıda bulundu. Ardından da "MNG benim bakanlığımın mesuliyetinde bir yer değil." şeklinde konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.