Haberler

AKP'li olmayana hizmet yok!

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Emre Döker
İzmir İl Genel Meclisi tarafından ödeneği çıkarılarak kaymakamlıklara gönderilen bir çok yatırımın siyasi gerekçelerle yapımının engellendiği öne sürülüyor. Meclisin CHP'li üyesi Cevdet Gerçek, AKP'lilerin yandaş kişi ve kurumlara özel yol yaptırırken, CHP'li beldelere yapılacak hizmetleri "ödeneği bulunmasına karşın" engellediklerini ileri sürdü. Belediyelerin CHP'li olduğu Birgi'de, yerüstü sulama projesi, Gölcük'te göl kurtarma projesinin yıllardır yapılmadığını kaydetti.

Birgi'de hazırlanan sulama projesi, Yer altı sularındaki buharlaşmayı azaltarak, çevre köylerin sulanabilmesini ve su tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. Gerçek, "Bu işin ödeneği hazır olmasına karşın aylardır bu çalışmanın yapılmasına engel koyuyorlar. Bunu yapanlar, AKP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Emin Davran, İzmir İl Genel Meclisi'nin AKP'li üyeleri Sadi Ataman ve Mustafa Çakıcı'dır. Aylar önce Birgi Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 200 bin YTL gönderilmesine karşın ortada hiçbir çalışma yok" dedi.

İzmir İl Genel Meclisi'nin yıllık planına ve 3 yıllık stratejik planına dahil edilen Gölcük Gölü Kurtarma Projesi için de 700 bin YTL para aktarıldığını buna karşın şimdiye kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığını dile getiren Gerçek, "Bu bölgede de 'kısmen belediye sınırları içinde kalıyor' gerekçesiyle yapılmasına engel oldular. Gölcük Belediyesi'nin CHP'li olması bunun en büyük nedenidir" dedi. Ödeneğin çevre müdürlüğüne aktarıldığı dönemde İzmir İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı olan Serdar Değirmenci de, bir yıldır çalışma yapılmamasının "düşündürücü" olduğunu belirtti. İzmir Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kaçmaz ve Ödemiş Kaymakamı arasında protokol imzalanarak projenin onaylandığını anımsatan Değirmeci, çevre müdürlüğüne 350 bin YTL ödenek gönderdiklerini ancak bu paranın bir yıl boyunca kullanılmadığını dile getirdi. Değirmenci, "Bu para kullanılmayınca biz de 350 bin YTL daha ekleyerek encümen kararıyla Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktardık. Ancak Ödemiş AKP İlçe Başkanı Davran, Kaymakam'a baskı yaparak projenin yaşama geçirilmesini engelledi. Böylece meclisin yıllık plana ve stratejik planına aldığı proje, siyasi baskılar nedeniyle yapılmadı. Gölcük belediyesinin CHP'li olması bu gölün kurtarılamamasında en büyük nedendir" diye konuştu.

Hükümete yakın olan kişilere özel idare kaynaklarının "özel" olarak aktarıldığını ve çalışmaların hızla tamamlandığını da vurgulayan Değirmenci şunları kaydetti:

"Menemen'de yerleşim yerinde olmayan, hatta köy yolu ağında dahi bulunmayan Cansu fabrikasına giden yolun yapımı için mecliste karar aldılar: Yine Karagöl'de AKP il yöneticisinin işletmesine giden 'özel' yolu yapmak için meclis kararı aldılar. Bunların iptali için İzmir İdare Mahkemesi'ne başvuracağız. Meclisin kararlarının uygulanması için AKP'li mi olmak gerekiyor?"

Öte yandan Üçkonak, Ovacık, Gerçekli, Kurucuova, Üzümlü, Gereli köyleri içme ve sulama suyu projeleri bekletilirken, Birgi -İrimağzı, Mescitli-Ovakent, Gereli-Gerçekli arası yollar da 3 yıldır programda olmasına karşın yapılmıyor. CHP'li meclis üyeleri, bu bölgelerin hepsinin CHP'li yerel yönetimler tarafından yönetildiğine dikkat çekiyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.