Haberler

Keçiören’e yeni simge saat kulesi

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet
Keçiören’in simgeleri arasına Saat Kulesi de eklendi. Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan 30 metre yüksekliğindeki saat kulesinin üzerine Sivas’ın Divriği ilçesindeki tarihi Ulu Cami ile Darüşşifa yapılarındaki motifler işlendi.

Şelaleleri, Estergon Kalesi ve teleferiği ile tanınan Ankara’nın Keçiören ilçesine, belediye tarafından yaptırılan saat kulesi, İzmir’deki tarihi saat kulesine benzerliği ile dikkat çekiyor.

Keçiören Belediyesi tarafından Etlik semti Giresun Caddesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet Parkı’na yaptırılan saat kulesinin inşaatı tamamlandı.

İzmir’deki tarihi saat kulesine benzerliğiyle dikkat çeken kulenin 4 köşesine yerleştirilen saat çalışmaya başlarken, alt kısmına yapılacak olan 2 katlı kafeterya için çalışmalar sürüyor.

Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan 30 metre yüksekliğindeki saat kulesinin üzerine, Sivas’ın Divriği ilçesindeki tarihi Ulu Cami ile Darüşşifa yapılarındaki motiflerin işlendiğini belirten yetkililer, yapının, ilçenin yeni sembollerinden biri olduğunu söylediler.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ilçenin cazibesini artıracak prestijli projeler ortaya koyduklarını belirterek, "İzmir’deki saat kulesi nasıl bir simge haline gelerek İzmir’e ayrı bir güzellik katmışsa, Keçiören’deki saat kulesi de ilçemiz için bir simge olacaktır" dedi.

Açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan saat kulesinin, ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Altınok, Keçiören’in çehresinin hızla değiştiğini vurguladı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.