Haberler

Cami inşaatı, CHP'li belediyenin müracaatı üzerine mühürlenmiş

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman
CHP'li Çankaya Belediyesi'nin gazete haberlerinin ardından inşaatı süren bir camiyi mühürlemesiyle ilgili tartışma sürüyor. İnşaatın durdulmasına ilişkin mahkeme kararının, yine CHP'li belediyenin başvurusu üzerine alındığı ortaya çıktı. Dava sonucunda, cadde üzerinde olmasına rağmen caminin yapı ruhsatı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alındı. Çankaya Belediyesi de kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurdu. Yıldız Köşk Camii Yaptırma Derneği ise mühürleme işlemine itiraz edecek.

Çankaya Yıldız Mahallesi'ndeki Köşk Camii, ihtiyaçlara cevap veremediği için yıkılarak yerine yenisi yapılmak istendi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 1979'dan beri ibadet alanı olarak gözüken arsayı Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis etti. Cami Yaptırma Derneği de Simon Bolivar Caddesi üzerinde olduğu için yapı ruhsatlarını Büyükşehir Belediyesi'nden aldı. Devreye giren Çankaya Belediyesi ise kendilerinden inşaat için izin alınmadığı gerekçesiyle Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme başvuru lehinde karar verince harekete geçen CHP'li belediyenin ekipleri önceki gün yapı tatil zaptı düzenleyerek inşaatı mühürledi. İnşaatın müteahhidi İhsan Doğanay, tüm evrakları tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi'nden yapı ruhsatı aldıklarını söyleyerek, "Kanuna göre caddelerden Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Avukatlar konuyu inceliyor. Gerekli başvuruları yaparak inşaata en kısa sürede başlamak istiyoruz." dedi. Çankaya Belediyesi'nin inşaatı durdurarak Çankayalıları mağdur ettiğini belirten Doğanay, bölgedeki camilerin ihtiyaca cevap vermediğini vurguladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.