Haberler

‘Katar Emiri, Beşiktaş’ın stadını yapacak’ iddiası

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet
Beşiktaş Kulübü’nün, stat yapımı ve işletilmesinde Sabah-atv’nin yabancı ortağı Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife el Tani ile el sıkışmak üzere olduğu iddia edildi.

Kulüp yönetimi ise, Emir ile değil Katar Havayolları ile görüşüldüğünü açıkladı. Açıklamada, “Projeyle ilgilenen firmalardan teklifler alınmaktadır. İstekleri üzerine sponsorluk konusunda Katar Havayolları ile görüşmede bulunulmuş ama herhangi bir anlaşma yapılmamıştır” denildi.

Dün, kanald.com.tr’de yayımlanan bir haberde, Beşiktaş yönetiminin, İnönü Stadı’nın yeniden yapılması için görüşülen yaklaşık 10 firma arasından, Katar Emiri ile el sıkışmak üzere olduğunu duyuruldu. Haberde, “Beşiktaş ile El Tani’nin şirketi arasındaki görüşmelerde 4 yıl sürecek yap-işlet-devret modeli üzerinde duruluyor. İlk kazmanın haziran ayı içerisinde vurulması bekleniyor. 42 bin kapa-siteye sahip yeni stadın 120 milyon dolara mal olması bekleniyor. Stadın deniz tarafında kapalı, gerektiğinde de üstü açılabilen bir konser salonu, İETT garajının olduğu yeni açık tribünün arkasında ise bir kongre merkezi inşa edilecek. 42 bin kapasiteli statta 6 bin kapasiteli 200 loca, 2700 araçlık otopark yer alacak” denildi.

Yine Gül mü devrede?
Haberde, Sabah-atv’nin satışında Çalık grubu ile yaptığı ortaklıkla gündeme gelen Katar Emiri ile Beşiktaş arasındaki bağlantıyı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kurduğu ileri sürüldü. Haberde, “Beşiktaşlı olduğu bilinen Abdullah Gül, bir süredir sıklıkla Çankaya’yı ziyaret eden Başkan Yıldırım Demirören’in girişimleri sonucu Beşiktaş’ın yeni stadının yapımı işine girmesi için de El Tani’ye önayak oldu” ifadeleri yer aldı.

Ancak bu görüşmenin nerede, ne zaman yapıldığına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Beşiktaş Kulübü: Katar Havayolları ile görüştük
Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, Katar Havayolları ile görüşüldüğü açıklandı. Açıklamada, “Kulübümüz, yeniden inşaa edilecek olan stad için izin başvurularını yapıp, neticeleri beklerken, proje tekliflerini de alıyor. İstekleri üzerine, sponsorluk konusunda Katar Havayolları ile görüşmede bulunulmuş ama anlaşma yapılmamıştır. Kulübümüz izinleri aldıktan sonra hem stat inşaatının yapımında hem de sponsorluklar bazında en olumlu teklifleri yapacaktır” ifadeleri yer aldı.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.