Haberler

Memurları MNG Holding taşıdı!

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Evrensel
Muğla’nın Güllük Körfezi’nde kıyıyı dolduran MNG Holding’e üçüncü kez para cezası verildi. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ekipleri, denizdeki dolgunun miktarının tespiti için dün ölçüm yaptı. Ancak görevli memurların MNG Holding’e ait araçla taşınması dikkat çekti. Muğla’nın Halep çamlarıyla kaplı Pina Yarımadası’ndaki dolgu çalışması 3 ay önce yapıldı. Orman arazisine turistik tesis yapan MNG Holding, iskele yapmak için hiçbir kurum ve bakanlıktan izin almadan denizi doldurdu, Bu işlemle birlikte kıyının doğal görünümü bozuldu.

Trajikomik savunma!
Daha önce de ölçüm yapan görevliler bu defa ölçüm yapacağı yere MNG Holding’in aracıyla gitti. Ölçüm sırasında sahilde olan şirketin şantiye çalışanları da gazetecileri görünce bölgeden ayrıldı.

Tapu ve Kadastro memurları bu dikkat çekici konuyla ilgili soruları yanıtlamazken Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne ait araçların görevde olması sebebiyle böyle bir yol izlendiğini söyledi.

Şirket korunuyor
Bu arada denizi dolduran, MNG Holding’in dolgu yapılan alanı eski haline getirmemesi, protesto edildi. Eylemde yapılan açıklamada şirketin resmi görevliler tarafından ödüllendirildiğine dikkat çekildi. Dolgunun kaldırmamasını protesto amacıyla AKP Muğla İl Başkanlığı’na “uyarı” mektubu bırakıldı. Ardından Sınırsızlık Meydanı’na yürüyüş düzenledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.