Haberler

2Desing Mimarlık ofisi Azerbaycan'a kule dikiyor

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet
Katardan Ukrayna’ya, Kazakistan’dan Azerbaycan’a kadar birçok ülkede prestijli projelere imza atan ve Kempinski’nin dünyada tavsiye ettiği 6 mimarlık şirketinden biri olan 2Design Mimarlık Ofisi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de City Star isimli yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. Proje, 250 bin metrekarelik alan üzerinde iş merkezi, EXPO center, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşuyor. Aral Group tarafından 2008 yılı başında yapımına başlanan City Star kompleksinin yapımı 3 yıl sürecek..

200 metre yüksekliğinde

Yüksek Mimar Murat Kader ve Yüksek Mimar Sema Eser Özsaruhan’ın sahibi olduğu 2Design’in Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de inşasına Aral Grup tarafından 2008 yılında başlanan ’City Star’ projesi 200 metre ile ülkenin en yüksek binası olacak. 250 bin metrekarelik alana sahip bir kompleks olacak olan City Star’da 40 katlı iki adet ofis kulesi, ikisi 28 katlı-ikisi 20 katlı dört adet rezidans binası ve dört katlı alışveriş merkezi bulunuyor. Modern çağın rengi olan şefaflığa cam doku ile gönderme yapan 2Design Mimarlık Ofisi; iç mekanın yoğunluğunu şehrin gürültüsünden kesintisiz ve aydınlık bir yüzey oluşturarak ayırıyor. 250 bin metrekarelik kullanım alanında ofis, residence ve AVM fonksiyonlarına ek olarak havuz, çocuk oyun alanları, tenis kortu, bahçeler, eğitim ve eğlence merkezleri, sinema salonlarını kapsayan proje aslında 6 hektarlık bir şehir projesinin ilk etabını oluşturuyor. Projenin ikinci etabı ise hotel, ofis, konut gibi fonksiyonları kapsıyor.

Uluslararası projelere tasarım

1995 yılında Y. Mimar Sema Eser Özsaruhan ve Y. Mimar Murat Kader tarafından kurulan ve özellikle mimari ve iç mimari tasarım ve uygulama alanlarında yoğunlaşan 2Design Mimarlık Ofisi; Doha Trade Center, Kiev Trade Center, Ziyal İş Merkezi, Bellevue Residences by Kempinski, Astoria Kempinski Residences - Anantara Spa, Almaty Baytrek Kempinski Residences, Astana Jeruyik Kempinski Residences, Swiss Hotel Grubu ve Starwood Grubunun da içinde bulunduğu uluslararası otel zincirlere de tasarım hizmeti veriyor. 2Design Mimarlık Ofisi daha önce Richmond Wellness & SPA Hotel, Asya Olimpiyat Stadı, Goca Hazar Oteli ve Rezidansı ve Kıbrıs Adası’nın en büyük oteli Swiss Otel mimari ve iç mimari projelendirmesini gerçekleştirdi..
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.