Haberler

'Sınırsız bodrum katını engelledik'

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Sabah Yazan: Alp Arbak
Günay, Bodrum'da 5 kat yapı izni verilmesine yönelik eleştiriler için "Üst kata imkân vermedik, bodrum kata sınırlama getirdik" dedi.

Zeugma Müzesi'nin temelini atmak üzere Gaziantep'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum'da 5 kat yapı izni verilmesi eleştirilerini reddetti. Bodrum'da inşaatlarda "bodrum kat yapılabilir" iznine karşılık sınırsız bodrum katı kullananlar olduğunu belirten Günay, şöyle dedi: "Biz bodrum kata sınırlama getirdik. Zemin altında en fazla 2 kat olur dedik. Zemin üstü katlara ise herhangi bir imkân verilmesi söz konusu değil. Benim arkadaşlardan aldığım bilgiler de yerin altına doğru sınırsız yapılaşmayı önlemek amacıyla bu değişikliklerin yapıldığı şeklinde. Bana 7 katın üzerinde binaların olduğunu söylediler. Alınan karar bu yapılaşmayı engellemek içindi. Yine de Ankara'ya döndüğümde yapılan plan değişikliğini detaylı olarak inceleyeceğim. Gerekirse yanlış uygulamalara meydan vermemek için kararı değiştiririz. Benim görevde bulunduğum dönemde ne Bodrum'da ne de başka bir turizm alanında yapı yoğunlaşması, kat yükselmesi olamaz." Günay, Bodrum'da "görsel cinayet işlendiği"ne dair eleştirileri ise "Bunlar CHP'li belediye başkanlarının haksız yere yaptıkları yorumlar" diye açıkladı.

'Siluet Korundu'
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bodrum belediyelerine gönderilen 1/25 binlik plan tadilatında turizm imarlı eğimli arazilerde 2 kat bodrum, 3 kat ana bina olmak üzere 5 kata kadar izin verilmesi ile ilgili karar konusunda SABAH'ta çıkan haber üzerine Bakanlık'tan yazılı bir açıklama da yapıldı. Yapı kısıtlamalarının sadece bina oturum eğimi yüzde 20 ve üzerinde olan konut alanlarına ilişkin olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bodrum Yarımadası 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Notu'na eklenen 'turizm tesis alanlarında bodrum kat yapılabilir. Yapının kot aldığı nokta altında her yönden görünen bodrum yüksekliği 2 katı geçemez' ibaresi ile son dönemde basına örnekleri yansıyan çok katlı yapıların önüne geçilmesi hedeflenmiş ve siluetin korunması yönünde önemli bir adım atılmıştır" denildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.