Haberler

Corio ve Maya ortaklığı Bursa'da 'alışverişe' çıktı

Tarih: 8 Mayıs 2008 Kaynak: Sabah


Maya Holding ve Corio'nun ortak projesi Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi'nde bugüne kadar Türkiye'de bulunmayan markalar da yer alacak.

Maya Holding ve Hollandalı gayrimenkul şirketi Corio tarafından inşa edilen Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi (AVM), 2009'un son çeyreğinde müşterileriyle buluşacak. 94 bin 500 metrekarelik alana kurulu olacak AVM, Türkiye'ye ilk defa gelecek markalara da ev sahipliği yapacak. Maya Grubu tarafından geliştirilen 'Anatolium Alışveriş Merkezleri'nin büyük şehirlerde yer alacak olan ilki, Bursa'da inşa edilecek. Bursa-İstanbul yolu üzerinde, Yeni Otogar binasına komşu olacak ve planlanan Bursaray hattı üzerinde yer alacak projede, 78 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark bulunacak. Bursa'nın en büyük AVM'lerinden biri olacak Anatolium Bursa'da yaklaşık 40 bin metrekarede iki alışveriş katı ile 200 mağazadan oluşacak bir perakende karması bulunacak. Mimari projesinin Portekizli CPU Retail Architects tarafından yapıldığı Anatolium Bursa'da, kentin geleneksel dokusuna yer verilecek.

Best Buy Türkiye'ye geliyor
Bu kapsamda Türkiye'ye ilk defa gelecek olan yıllık 40 milyar dolarlık cirolu dünyaca ünlü elektronik hipermarket zinciri Best Buy da 4 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Şu ana kadar kiralanabilir alanın yüzde 60'ının müşterilerinin belli olduğu projede, IKEA, Carrefour ve henüz adının gizlendiği uluslararası bir yapı marketi zincirinin de kiracı olacağı belirtiliyor. IKEA Bursa'nın bu yılın son çeyreğinde açılacağı proje, iki katlı olarak ve L şeklinde geniş bir alan üzerinde projelendirildi. 94 bin 500 metrekarelik alanda 174 bin 585 metrekarelik alışveriş merkezinin inşa edileceği projede, 88 bin 800 metrekarelik bir de otopark bulunacak. Alışveriş merkezinde IKEA, 24 bin 500 metrekare, Carrefour 8 bin 591 metrekare, yapı marketi zinciri ise 10 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. Bugüne kadar 2 milyon metrekarelik inşaata imza attıklarını dile getiren Maya Holding Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, "210 milyon dolarlık yatırımın yüzde 30'unu öz kaynaklarımızdan, yüzde 70'ini ise proje finansman anlaşması yaptığımız Akbank'tan karşılayacağız. Global kriz ortamında inşa edeceğimiz bu projeyle bir sorumluluk aldığımızın farkındayız ve yeni istihdam yaratacak olmaktan memnunuz" dedi. Önümüzdeki dönemde hayata geçecek 2-3 proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Özsüer, arsa geliştirme işlemlerinin sürdüğünü, yoğun alanlar dışında her bölgede proje düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Özgül: Corio'nun yatırımları devam edecek
Corio Türkiye İcra Kurulu Başkanı Koray Özgül, alışveriş merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını, fakat doğru lokasyon ve perakende karmasıyla risklerin azaltılabileceğini söyledi. Corio'nun Türkiye'deki olası bir kriz nedeniyle yatırımlarının hızını kesmeyeceğini dile getiren Özgül, şöyle konuştu: "Şu anda Türkiye'de Corio gibi oyuncular, 1-2 yılla uğraşmıyor, 15 yıllık bir süreci göz önüne alıyor. Sonuçta bu tür ufak tefek döngülerle, raporlama yaptığım şirket merkezindeki insanlar duraksamadı. Biz ağaçlara değil ormana bakıyoruz."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.