Haberler

2 milyar dolarlık Antilla dünyanın en pahalı evi!

Tarih: 8 Mayıs 2008 Kaynak: Sabah
Hintli işadamı Ambani'nin eylülde taşınacağı Residence Antilla, tam 27 katlı. 2 milyar dolara mal olduğu belirtilen gökdelen Bombay kentinde inşa ediliyor.

Forbes dergisinin her yıl yayımladığı dünyanın en zenginleri listesinde 43 milyar dolarlık kişisel serveti ile 5'inci sırada yer alan Hintli işadamı Mukesh Ambani, dünyanın en pahalı evinin de sahibi olacak. İnşaatına Hindistan'ın en büyük kenti olan Mumbai'de (Bombay) devam edilen ve değerinin 2 milyar doları aştığı belirtilen gökdelen, eylül ayında tamamlanacak. Antilla adı verilen 27 katlı kulenin hiçbir katı diğerine benzemiyor. Ambani'nin benzersiz evini ABD'li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı. Öyle ki, binaya tam 9 asansörle çıkılıyor. Görkemli yapıda avizelerle kaplı büyük bir balo salonu ve en üstteki dört katında Arap Denizi manzarası bulunuyor.

173 metreye çıkacak
Antilla, kentin Altamount Road mevkiinde inşa ediliyor. Planlamalara göre, projenin 173 metre yüksekliğe ulaşacağı düşünülüyor. Antilla, 27 katlı olmasına rağmen, 60 katlı bir bina ile aynı yükseklikte olacak. Çünkü, gökdelenin katlarındaki tavan yüksekliği ortalama binaların birkaç katı şeklinde tasarlanıyor.

600 çalışan görev yapacak
Yapılan açıklamalara göre, gökdelen tamamlandığında içinde 600 çalışan yer alacak ve her bir çalışan tam gün görev yapacak. İşadamı Mukesh Ambani, inşa ettirdiği 2 milyar dolarlık evinde ailesi ile birlikte yaşayacak. Eşi Neeta ve 3 çocuğunun yanı sıra, annesi Kokilaben de Ambani ile Antilla'da lüksü tadacak.

Ambani petrol işi yapıyor
Ambani, şu anda çocukları ve eşi ile Bambay'da 22 katlı başka bir binada oturuyor. Dünyanın pek çok ileri gelen zengini gibi ısmarlama bir evde yaşamak istediği için Antilla'yı projelendiren Mukesh Ambani, ülkesinin en değerli şirketi olan ve petrol ile petrokimya alanında faaliyet gösteren Reliance Industries'i yönetiyor. Ambani, 2004'e kadar kardeşi Anil Ambani ile ortak yürüttüğü işlerini bu tarihten sonra tek başına götürmeye başladı. Ekim 2007'de Hindistan borsasının ilk defa 20 bin puanlık sınırı geride bırakmasıyla, Ambani'nin şirketlerinin hisse değerleri de katlanıp o dönemde 63 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştı.

Balkonlarda ağaçlı bahçeler olacak 
- Antilla'ya 9 asansör ile çıkılıyor. 
- 27 katlı bina 173 metre yükseklikte olacak. 
- 2 milyar dolarlık gökdelende 600 işçi çalışacak. 
- Binanın ilk 6 katı sadece park alanı olarak kullanılacak ve içeride sadece Ambani Ailesi'ne ait 4 araba olacak. 
- Binanın 8'inci katı sadece eğlenceye ayrılacak. Eğlence merkezinin içinde 50 kişi kapasiteli mini bir tiyatro salonu bile bulunacak. 
- Tiyatro salonunun önündeki balkonda bir bahçeye yer verilecek ve binanın geri kalan önemli katlarında yine ağaçlı bahçeler olacak. 
- 9'uncu kat acil durumlara ve sağlıklı yaşama ayrılacak. Burada bir yüzme havuzu, sağlık merkezi ve jimnastik aktivitelerinin yapılacağı bölüm yer alacak. 
- Terasında 3 helikopter pistinin bulunacağı binada misafirlere özel bir kat da mevcut.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.